سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۰ مهر ۱۵, جمعه

رهبر از چه نگران است؟

رهبر جمهوری اسلامی و منتقدان؛ همه بجز یک نفر
رهبر جمهوری اسلامی و منتقدان؛ همه بجز یک نفر
جرس: هر چه به انتخابات نزدیک تر می شویم باید و نبایدهای رهبری نظام هم بیشتر می شود . وی به شدت نگران است که با پرداختن به کاستی های نظام تعداد بیشتری از مردم به صف ناامیدان بپیوندند و در نتیجه در انتخابات اسفند ماه جمعیت مورد نظر وی آنگونه که باید و شاید سر صندوق های رای حاضر نشوند.

 

اظهارات اخیر آقای خامنه ای در دیدار با کارگزاران حج و موضع گیری وی در قبال فساد اقتصادی اخیر یک بار دیگر اخطار به رسانه ها را در پی داشت . وی از مطبوعات خواست که بیش از حد به این مسائل پرداخته نشود.
رهبر جمهوری اسلامی از مطبوعات خواست که مساله را "کش" ندهند. وی اطلاع رسانی در این خصوص را با تعابیری چون جنجال سازی و هیاهو مورد انتقاد قرار داد.
آقای خامنه ای همچنین نگران است که مسئولان نظام در معرض سوء ظن قرار گیرند؛ او در همین رابطه گفت: عده‌اي مي خواهند از اين حوادث براي زدن توي سر مسئولان كشور استفاده کنند!
وی سپس برای تطهیر دولتمردانش گفت: مسئولین کشور در هر سه قوه دارند کار خودشان را می کنند؛ مطبوعات بگذارند مسئولان کار خودشان را بکنند.
کلید واژه های رهبر
در کلید واژه های رهبری برای نپرداختن به این ماجرا چند نکته اساسی وجود داشت:
1- اطلاع رسانی تا حدی، مقداری ( قطره چکانی ناممتد)
2- به مصلحت نبودن پرداختن مداوم به قضیه
3- اطمینان دادن به مردم مبنی بر اینکه مسئولان پیگیر موضوع هستند
4- در جریان گذاشتن مردم در جای خود
 
وی در همان دیدار از کارگزاران حج می خواهد که در خلال حج ارتباط برقرار کنند، خبر بدهند خبر بگیرند، روحیه بدهند و روحیه بگیرند.
برخی از تحلیلگران معتقدند رهبری نظام طی سال های اخیر بسیار علنی تر از گذشته عتاب و خطاب می کند . تعیین اینکه به مردم چه بگویند، درباره مشکلات تا چه حدی اطلاع رسانی شود و مصلحت امور تا چه حدی است به خوبی گویای اعمال قدرت وی در عرصه سیاسی ایران است.
وی در دیدار با اعضای کابینه، دولتمردان را تشویق کرد که با شعارهای "جذاب" را دلگرم نگه دارند : برخی شعار ها همچون عدالتخواهی ، استکبار ستیزی و ساده زیستی برای مردم و مومنین جاذبه دارد، مردم به این شعارها دلبسته اند ، شما هم از این شعارها دست برندارید!
 
با این حال آقای خامنه ای همچنان که از دولتمردان را به سرگرم کردن مردم با شعارها تشویق می کند از آنها می خواهد که خیلی به مطالبات مردم توجه نداشته باشند. وی در دیدار با اعضای دولت خطاب به آنها توصیه کرد: كار را براى خدا بكنيد. نه اينكه چون مردم دوست دارند، اين كار را بكنيد؛ نه، اگر هدف اين شد كه دل مردم را به دست بياوريم، ناكام خواهيم ماند.
تاکتیک هایی برای بقا
رهبری نشان می دهد که به آموزه های ماکیاول برای اداره کشور بی اعتنا نیست؛ او سعی دارد با تلفیق آموزه های اسلام و ماکیاولیسم مدیریتی بی کم و کاست را در معرض نمایش بگذارد.
در همان دیدار با اعضای دولت و ناگفته های آن، آقای خامنه ای دقیقا به دولتمردان راه فرار از پاسخگوئی و عملکرد را نشان می دهد.
وی گفت: بگوئيد اين كار را بايد مي كرديم، تا حالا نتوانستيم بكنيم. كسى بر اساس نتوانستند، كسى را مؤاخذه نخواهد كرد. مي گويد خب، در قبال اين ده تا كارى كه انجام گرفته، اين دو تا، سه تا، پنج تا كار هم انجام نگرفته؛ بنا داريم اينها را هم انجام بدهيم. اين را بيان كنيد ، اين را صريحاً بگوئيد؛ اشكالى ندارد. ترس از اين نداشته باشيد!
رهبری حتی آمارهای دولت را که بسیاری از کارشناسان آنها را غیرواقعی می دانند آمارهای خوبی می داند: ديدم آمارهاى شما آمارهاى مقايسه‌اى است - كه خيلى هم خوب و بجاست - يكى از مقايسه‌ها اين باشد.
نقشه راه رهبری
نگرش رهبر جمهوری اسلامی در خصوص پرداختن به اختلافات و تعیین راهکار برای مواجهه با آن حاکی از برنامه ریزی عملی وی برای مطرح نشدن اختلافات در سطح عمومی است. وی بسیار تمایل دارد که مسائل پشت درهای بسته باقی مانده و همانجا حل و فصل شود.
مثلا در دیدار با فرماندهان سپاه در تیرماه گذشته وی در خصوص تعیین چارچوب برای مطرح کردن اختلافات گفت: «اگر یک کسى یک حرف غلطى زد، آیا کسى باید به او جواب بدهد یا نه؟ خب، بله معلوم است. جواب دادن به حرف غلط، شیوه‌ى خودش را دارد، راه خودش را دارد، یک وقت هست که حالا که کسى یک حرف غلطى زد، ما بیائیم مثلاً صد جا این حرف غلط را تابلو کنیم، شعار کنیم که آقا، فلانى این حرف غلط را زد، تا همه بدانند. این اشتباه است. ما نباید به اختلافات درونی مدام دامن بزنیم.»
 
با این حال رهبر جمهوری اسلامی علت نگرانی اش را از بزرگ شدن اختلافات در درون نظام به زبان خودش بیان می کند. وی بیشتر نگران آن است که آنچه را که عزت و ابهت نظام می پندارد در معرض آبروریزی قرار بگیرد. او می گوید: «همین اوضاعى را که توی کشور هست، مى‌بینید که متأسفانه این علیه آن، آن علیه این؛ و دستگاه‌هاى خارجى چه خوشحالى‌اى می‌کنند؛ تحلیل می‌گذارند رویش: بله، بین‌شان اختلاف افتاد، نابود شدند، از بین رفتند، آرزوهاى خودشان را هى مرتباً تکرار می‌کنند، این مسئله نقطه‌ى ضعف ماست. نباید بگذاریم این نقطه ضعف ادامه پیدا کند یا افزایش پیدا کند.»
رهبر جمهوری اسلامی مرتب می گوید که خواهان تبیین است و منظور وی این است که "من معتقد به تبیین هستم. اگر هو و جنجال وارد شد، حرف منطقى را هم خراب خواهد کرد."
تمایل رهبری نظام به بزرگنمائی دستاوردها و لاپوشانی مشکلات شیوه تثبیت شده وی برای برخورد با مشکلات است به خصوص زمانی که بحث مردم مورد نظر باشد، او به این لحاظ که حضور آنها را در عرصه ها می خواهد مایل است که با بزرگ نمایی و امید دادن ذکری از مشکلات به میان نیاید.
آقای خامنه ای در دیدار با فعالان اقتصادی نیز گفته بود: یكی از شگردهای جنگ روانی دشمنان در شرایط كنونی، ناامید كردن مردم بویژه نسل جوان و فعال كشور است، بنابراین همواره باید پیشرفت‌ها و ظرفیت‌های شگرف كشور برای اطلاع مردم منعكس شود.

رهبر از چه نگران است؟
بسیاری از تحلیلگران معتقدند نگرانی از عدم حضور گسترده مردم در انتخابات اصلی ترین چالشی است که این روزها ذهن رهبری را به خود مشغول کرده است. رهبری نگران است که اطلاق عنوان فساد به دولتی که با حمایت وی بر سر کار آمده موقعیت نظام را به شدت متزلزل کند. در همین راستا 11 نماینده مجلس شکایت خود از دولت به خاطر اختلاس را پس گرفتند که برخی منابع می گویند این امر با فشار مستقیم دفتر رهبری صورت گرفته است.
این در حالی است که احمدی نژاد در گفتگوی تلویزیونی با مردم همه مشکلات و ناگفته ها را با خود به صفحه تلویزیون آورد و از منتقدان به سختی انتقاد کرد. این امر برخلاف اندرزهای مداوم رهبری صورت گرفت که مایل به لاپوشانی کردن مشکلات بود. با این حال احمدی نژاد گفت: «برخي به دنبال انتقام گرفتن از مردم هستند و مي‌خواهند ما را تخريب كنند. اما ما به خاطر مصالح كشور سكوت مي‌كنيم !»
 
رئیس دولت پس از آنکه اذهان مردم را مشوش کرد در نهایت گفت ترجیح می دهد سکوت کند! درحالی که وی در حرفهایش کد لازم را داده و توپ را از زمین دولت به جایی نامشخص انداخته بود. این روش بدترین شیوه پاسخگوئی به رهبر جمهوری اسلامی بود که بارها خواسته بود اختلافات علنی نشود درحالی که رئیس دولت عملا به تشویش اذهان مردم _ به زعم آقای خامنه ای _ مبادرت کرده اما ظاهرا رهبر نظام هیچ کار خاصی نمی تواند انجام دهد.
برخی معتقدند رهبر جمهوری اسلامی مجبور است به هر قیمتی احمدی نژاد را تا پایان دوره دومش تحمل کند، چرا که هرگونه دم زدن از اختلافات، وی را در نظر مردم بی اعتبار جلوه خواهد داد . به نظر می رسد رئیس دولت تنها کسی است که مایل است برخلاف نظر آقای خامنه ای ماجراها را کش دهد اما دیگران به خصوص رسانه ها حق کش دادن مسائل را ندارند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه