سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۱ اسفند ۱۰, پنجشنبه

اعدام در کاشان

اصفهان / واحد مرکزی خبر/ اجتماعی 
قاچاقچی و توزیع کننده کراک بامداد امروز با حکم قضایی در زندان مرکزی کاشان به دار مجازات آویخته شد. 
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان امروز گفت: حکم اعدام این قاچاقچی پس از تایید در دیوان عالی کشور اجرا شد. 
سرهنگ کریمی افزود: این قاچاقچی سال 88 به جرم نگهداری و فروش 681 گرم کراک دستگیر شد. 

قاچاقچی مواد مخدر در زندان ساری اعدام شد

قاچاقچی مواد مخدر در زندان ساری اعدام شد
ساری - خبرگزاری مهر: قاچاقچی مواد مخدر، سحرگاه چهارشنبه با حضور دادستان ساری در زندان مرکز استان به دار مجازات آویخته شد.http://www.mehrnews.com/detail/News/2008042
به گزارش خبرگزاری مهر، حکم اعدام قاچاقچي مواد مخدر با حضور دادستان مرکز استان صبح امروز درزندان ساري به اجرا درآمد.
حجت الاسلام اسدالله جعفري، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در حاشيه اجراي اين حکم اظهار داشت: اين فرد داراي سوابق متعدد کيفري در امر خريدو فروش مواد مخدر بوده که پرونده اخير پس از رسيدگي و طي مراحل مختلف  قضايي، منجر به صدور حکم اعدام شدواين حكم امروز در محوطه زندان مرکز استان به اجرا در آمد.
وی افزود: بارها هشدار داده کساني که در امر توزيع، حمل و خريد و فروش مواد مخدر اقدام مي کنند بايد بدانند اگر دست از فعاليت خود برندارند و در مسير اصلاح قرار نگيرند اين چنين آينده اي در انتظار آنان خواهد بود.
جعفری گفت: دستگاه قضايي بر اساس قانون به وظيفه خود عمل خواهد کرد.
اين مقام قضايي استان به خانواده ها توصيه کرد: مراقبت لازم را در باره ارتباط فرزندانشان با افراد خاطي خصوصا با کساني که در خريدو فروش مواد مخدر فعاليت دارند داشته باشند تا در دام اين سوداگران مرگ گرفتار نشوند.

اعدام یک نفر در سمنان


 روابط عمومی دادگستری کل استان سمنان از مجازات یک قاچاقچی مواد مخدر در شهرستان سمنان و در راستای اجرای قاطعانه احکام قضایی خبر داد.
 به گزارش روابط عمومی دادگستری کل استان سمنان؛
در این گزارش آمده است این مجرم (ر خ) اهل تربت جام بوده است که  با جرم حمل و نگهداری 163/1 کیلوگرم مواد مخدر از نوع کـراک توسط دادگاه انقلاب اسلامی سمنان به اعدام محکوم شده بود و حکم وی پس از طی تشریفات قانونی و تأیید در دادستانی کل کشور و موافقت ریاست قوه قضائیه، صبح امروز در زندان مرکزی سمنان به دار مجازات آویخته شد.
روابط عمومی دادگستری استان سمنان افزود: تقاضاي عفو این متهم در دو مرحله مطرح شده بود که  پس از انجام بررسی های لازم و عدم احراز شرایط، توسط کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی رد شد

چهار متجاوز به عنف در گچساران اعدام شدند

چهار متجاوز به عنف در گچساران اعدام شدند
گچساران - چهار متجاوز به عنف در گچساران روز پنجشنبه در ملا عام به دار مجازات آویخته شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس اداره زندان گچساران گفت: این افراد به نام های ˈکیانوش انبازپورˈ، ˈیحیی بیعت پناهˈ، ˈسجاد سلطانیˈ و ˈشهزاد بشیریˈ بر اساس یک فقره پرونده مربوط به سال 86 محکوم به اعدام شدند.

ˈافشین نارکیˈ افزود: اعدام مجرمان و متجاوزان، درس عبرتی برای اخلال گران امنیت عمومی و اراذل و اوباش است.

وی با بیان اینکه این مجرمان در سال 86 با تجاوز به عنف مفسد شناخته شدند گفت: سن آنان بین 22 تا 26 سال بود.

۱۳۹۱ اسفند ۹, چهارشنبه

افزیش نگرانی در پی قطع امید پزشک زندان از وضعیت محمد رضا پورشجری

 

خبرگزاری هرانا - محمد رضا پورشجری زندانی سیاسی محبوس در زندان ندامتگاه کرج در پی عدم درمان بموقع نیاز به عمل جراحی دارد اما کماکان پرونده عدم تحمل کیفر این زندانی از سوی دادستان پذیرفته نشده است.
میترا پورشجری فرزند این زندانی سیاسی در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام داشت: " روز گذشته پدرم را برای انجام آزمایشات پزشکی به بهداری زندان منتقل کردند و با تزریق آمپولی برای بازگردن رگ های قلب وی اعلام داشتند در صورتی که پدرم به بیمارستان مجهز جهت انجام عمل جراحی منتقل نشود، امیدی برای بازیافتن سلامتی وی وجود ندارد و هر لحظه خطر سکته قلبی برای وی وجود دارد."
وی در ادامه افزود: "ماه گذشته دکتر های ندامتگاه (امجدی، نژاد بهرام) نامه عدم تحمل کیفری پدرم را امضاء کرده بودند. و خواستار آزادی ایشان از زندان شدند. که البته در نهایت با مخالفت "قاضی ناظر زندان" و "دادستان" مواجه شد."
وی در خصوص وضعیت پزشکی وی اعلام داشت: " دو رگ  اصلی منتهی به قلب ایشان کاملا مسدود شده است و وضعیت سایر رگ ها بر اساس آخرین آزمایشات خوب نیست."
و در ادامه اعلام کرد: " پدرم برای آخرین بار با من صحبت کرد و تلاش های صورت گرفته برای دریافت عدم تحمل کیفر را با توجه به بروکراسی ها و کارشکنی های موجود بی نتیجه دانست."
بر اساس گزارش کمیسیون پزشکی زندان ندامتگاه محمد رضا پورشجری با توجه به پیشرفت بیماری قلبی اش در پی عدم درمان بموقع علی رغم تلاش های صورت گرفته، قادر به تحمل کیفر نیست و می بایست هر چه سریعتر به بیمارستان و مرخصی استعلاجی اعزام شود. امری که تاکنون دادستانی با آن مخالفت کرده است و موجب تشدید نگرانی از وضعیت این زندانی شده است.

تبعید دو زندانی سیاسی از بند ۳۵۰ زندان اوین


بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اصغر محمودیان، زندانی سیاسی ۶۰ ساله و از بازداشت‌ شدگان اعتراضات دی‌ماه ۸۸ طی هفته جاری از بند ۳۵۰ زندان اوین به زندان سمنان تبعید شد.
وی که به همراه همسرش "کفایت ملک محمدی" بازداشت شده بود از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهر سمنان محکوم شد.
همسر وی نیز که بیش از ۶۰ سال سن دارد، حدود ۳ سال است که بدون مرخصی در بند زنان زندان اوین نگهداری می‌شود و پیش‌تر در‌‌ همان شعبه دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
گفتنی است، اصغر محمودیان به دلیل کهولت سن در وضعیت جسمی خطرناکی بسر می‌برد و اکنون در زندان سمنان با زندانیان عادی و خطرناک همبند شده است.
محمدرضا (میثم) حسینی جوان ۲۲ ساله، دیگر زندانی تبعیدی از بند ۳۵۰ که اول اسفند ماه سال جاری به زندان بندر عباس در میان زندانیان عادی و خطرناک منتقل شد، تنها ۶ ماه از محکومیتش باقی مانده است.
وی که در هنگام بازداشت دوران خدمت سربازی اجباری خود را سپری می‌کرد در دادگاه انقلاب به تحمل ۲ سال زندان که ۶ ماه آن تبعید در زندان بندرعباس می‌باشد محکوم گردید.
یکی از بستگان وی که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: "با تبعید وی به زندان بندرعباس و بدلیل دوری راه ما دیگر نمی‌توانیم به ملاقاتش برویم."
موضوع تبعید زندانیان به شهرستان‌ها و نگهداری آنان دربندهای عادی با زندانیان خطرناک، یکی از روشهای اعمال فشار روحی بر زندانیان سیاسی و خانواده‌های آنان شده است و علی رغم اعتراضات خانواده‌ها به سیستم قضایی، هیچگونه ترتیب اثری داده نمی‌شود.
گفتنی است، ارژنگ داودی نیز اوایل تیر ماه سال جاری از بند ۱۲ زندان رجایی شهر کرج به انفرادیهای بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و پس از ۱۲۷ روز انفرادی در این بند به زندان بندر عباس تبعید شده است. وی از تاریخ ۱۸ بهمن ماه سال جاری در انفرادی بسر می‌برد.

محکومیت حسن بهزادیان‌نژاد، به جریمه نقدی و شلاق


بنا به گزارش تارنمای ندای سبز آزادی، وی به جرم اقدام علیه امنیت داخلی کشور، ۱۰ ملیون ریال جریمه بدل از حبس و به جرم تبلیغ علیه نظام، ۱۰ ملیون ریال جریمه بدل از حبس و به جرم اهانت به بنیانگذار انقلاب و رهبری، ۱۰ ملیون ریال جریمه بدل از حبس و به جرم تشویش اذهان عمومی به ۱۰ ضربه شلاق محکوم شده است.
حسن بهزادیان‌نژاد یک بار در ۲۷ خرداد سال ۸۸ بازداشت شد و مدت دو هفته را در بند ۲ الف سپاه گذراند. وی مجددا در ۲۵ بهمن سال ۸۹ در مشهد بازداشت شد و مدت ۱۷ روز را در بازداشت سپری کرد.
علی بهزادیان‌نژاد دیگر برادرزاده قربان بهزادیان‌نژاد نیز به ۶ سال زندان محکوم شده بود که این حکم در مراحل بعد کاهش پیداکرد و وی پس از ۲ سال زندان آزاد شد.

اخراج پانیذ فضل علی دانشجوی بهایی از دانشگاه

 

خبرگزاری هرانا – پانید فضل علی دانشجوی دانشگاه علم و صنعت واحد مرکزی از دانشگاه اخراج شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک دانشجوی بهایی به نام «پانیذ فضل علی» که در حال تحصیل در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت واحد مرکزی بود درتاریخ ۵ اسفند ماه سال جاری هنگام مراجعه به سایت دانشگاه متوجه می‌شود از دانشگاه اخراج شده است.

نامبرده روزبعد به مدیریت آموزش دانشگاه مزبورمراجعه می‌کند که در آنجا بطور شفاهی به وی اعلام می‌شود که به دلیل اعتقاد به آیین بهایی ازادامه تحصیل در دانشگاه محروم می‌باشد و این دستور از سازمان سنجش ابلاغ شده است و هیچ مدرک کتبی دال بر اخراج به دانشجوی مذکور داده نخواهد شد.

قابل ذکر است پانیذ فضل علی در حالی از ادامه تحصیل بازمی ماند که ۸۹ واحد درسی را تاکنون گذرانده و در اواسط تحصیل درترم ۶ می‌باشد وی در نیمسال اول و دوم ۹۰-۹۱ با معدل ۱۷. ۱۲ جزء یکی از دانشجویان ممتاز کار‌شناسی محسوب می‌شد.

احضار محسن قشقایی‌زاده به دادگاه انقلاب تهران



بنا به گزارش تارنمای کمیته گزارشگران حقوق بشر٬ این فعال سیاسی که متعاقب بازداشت با سختگیری بیشتری مواجه و از اجازه ملاقات و تماس تلفنی نیز محروم شده بود٬ برای دفاع از اتهامی که به او وارد آمده٬ ساعت ۹ صبح روز سه شنبه ۲۰ فروردین در دادگاه انقلاب اسلامی تهران واقع در خیابان شریعتی حاضر خواهد شد.
در حمله نیروهای امنیتی به جلسه سرای اهل قلم در تاریخ سه شنبه ۹ آبان٬ حدود ۷۰ نفر بازداشت شده بودند که پس از آزادیِ بسیاری از متهمین، از این میان ۱۷ نفر که مهدی خزعلی هم در میان آن‌ها بود بوسیلهٔ یک دستگاه ون به زندان اوین منتقل و دو نفر دیگر نیز به نام‌های پژمان ظفرمند و مهدی کریمی در اقدامی جداگانه توسط پلیس امنیت بازداشت و به اوین منتقل شده‌اند.
از میان شرکت کنندگان در سرای اهل قلم٬ مهدی خزعلی همچنان در زندان اوین بوده و بر اساس اطلاع خانواده تا این لحظه همچنان ۵۸ روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

پنج سال حبس در تبعید و ده سال تبعید در بلوچستان برای میرطاهر موسوی


بنا به گزارش تارنمای کلمه، پس از هفت ماه و نیم فشار، انفرادی و بازجویی در شرایط سخت، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی پنج سال حبس تعزیری در بلوچستان و ده سال تبعید به این استان را صادر کرد.
میرطاهر موسوی، استاد دانشگاه و عضو ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات دهمین دورهٔ ریاست جمهوری در مرداد ماه سال جاری بازداشت و بلافاصله به انفرادی‌های بند امنیتی زندان اوین منتقل شد.
پس از آن گزارش شد که بازجویان برای خلاصی از شرایط وخیم وی، دو راه پیش روی این زندانی سیاسی گذاشته‌اند: مصاحبه به شیوهٔ سردار مدحی و برنامه‌ای که در سیمای ضرغامی پخش شد، و یا آنچه در سال ۸۸ در دادگاه‌های نمایشی شاهد آن بودیم و اعتراف به گناه‌های ناکرده؛ که سه سال قبل هم پس از دوره‌های طولانی حبس انفرادی و فشارهای شدید جسمی و روانی، برخی زندانیان به آن وادار شدند.
پیش از این گزارش‌ها حاکی از آن بود که وی در تمام ۲۲۹ روز بازجویی برای اعتراف به آنچه بازجویان می‌خواسته‌اند، تحت فشار بوده و به خصوص برای اعلام مواضع و بیان مطالب مورد نظر بازجویان در مقابل دوربین تحت فشارهای روانی شدید قرار گرفته است. اینکه آیا شکنجه و فشارهایی که بر وی اعمال می‌شود به شکل فیزیکی نیز بوده یا خیر اطلاعی در دست نیست، اما قدر مسلم نفس زندان انفرادی از مصادیق مسلم شکنجه است که در خصوص میرطاهر موسوی، شیوه‌های دیگر فشار روانی نیز در کنار بیماری‌های متعدد به آن افزوده شده است.
چندی پیش یکی از نزدیکان میرطاهر موسوی، با ابراز نگرانی درباره سلامتی وی، گفته بود که در مواجهه کاملا اتفاقی که ۲۹ مهر در راهرو دادسرا با او داشته‌اند، مشهود بوده که کاهش وزن زیادی داشته و بسیار ناتوان و بیمار، تنها جمله‌ای که گفته این بود که "حالم خیلی بد است و در هفته گذشته ۴ بار بیهوش شده و زیر سرم رفته‌ام."
میر طاهر موسوی از بیماری‌های متعددی از جمله بیماری قلبی رنج می‌برد و پیش از بازداشت تحت نظر پزشک بوده است، به نحوی که پزشکان معالج وی اعلام کرده‌اند او به هیچ وجه نباید در محیط بسته و شرایط ایزوله قرار گیرد. این نظر تخصصی پزشکان، از سوی خانواده آقای موسوی به مسئولان زندان و بازپرس هم منتقل شده است، با این حال او همچنان در سلول‌های بند ۲۰۹ اوین به سر می‌برد.
بر اساس این گزارش، علیرغم این حکم سنگین، هنوز اتهام میرطاهر موسوی به صورت رسمی اعلام نشده است و تنها سایت‌های وابسته به نهادهای امنیتی، مطالبی همچون نقش او در "به انحراف کشیدن علوم انسانی" را به عنوان اتهام وی اعلام کرده‌اند.

هر هفتە دەها زندانی در وکیل آباد اعدام می شوند

هر هفتە دەها زندانی در وکیل آباد اعدام می شوند- سازمان حقوق بشر ایران از مجامع عمومی درخواست مداخلە کرد

سه شنبه 26 فوريه 2013
[English] [فارسى]

سازمان حقوق بشر ایران سه‌ شنبه ۸ اسفند ماه: در ۱۷ بهمن سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد کە اعدامهای مخفیانە در وکیل آباد بعد از چند ماه توقف بر اثر فشارهای بین المللی، از سر گرفتە شدە است.
این اعدامها دراکتبر ٢٠١٢ از سر گرفتە شدە و در روزهای یکشنبە و چهارشنبە هرهفتە انجام شدە است. در چند مورد مشخص هفتەای سە بار اعدامها انجام شدە است. هر بار دست کم ١٠ زندانی بە دارآویختە شدەاند. در دو مورد از آنها در نوامبر و دسامبر بە ترتیب ٣٥ و ٥٠ زندانی اعدام شدەاند. اعدامها در اختفای کامل صورت پذیرفتە و خطوط تلفن زندان از چند ساعات قبل از اعدامها قطع می شود. خود اعدام شدگان تنها چند ساعت قبل از اجرای حکم و زمانی که از بندهای مختلف زندان جمع آوری میشوند از اینکه حکمشان در دیوان عالی تایید شده است خبر دار میشوند و خانواده و وکلا بعد از اجرای حکم اعدام از ان باخبر میشوند.
دەها زندانی از جملە زندانی زیر سن قانونی در۲۲ ۲۵ بهمن (١٠ و ١٣ فوریە) اعدام شدند
گزارشهای موثق از زندان وکیل آباد نشان میدهد که اعدامهای گروهی در وکیل آباد کماکان ادامە دارد. ‏آخرین نوبتهای اعدام های دسته جمعی و مخفیانه در زندان وکیل آباد مشهد که توسط منابع مستقل و شاهدان عینی در مشهد تایید شده ، یکشنبه ۲۲ بهمن و چهارشنبه ۲۵ بهمن سال ۹۱ است. دهها زندانی زندان وکیل آباد در این دو روز اعدام شده اند. تعداد دقیق اعدام شده ها در هر نوبت هنوز مشخص نیست اما طبق گفته منابع موثق ، در هر نوبت بیشتر از ١٠ زندانی اعدام شده اند. اتهام اکثر اعدام شدگان مربوط به خرید و فروش و حمل مواد مخدر است. گفته شده یک مورد اعدام به جرم قتل در اثر توهم به وجود آمده از طریق ماده مخدر شیشه بوده است. یک منبع اعلام کرده است که در بین اعدام شده های روز ۲۵ بهمن یک زندانی نوجوان که زمان وقوع جرم کمتر از ١٨ سال داشته ، وجود داشته است.
تعداد زیادی شهروند افغان در میان اعدام شدگان
گزارشی کە بدست سازمان حقوق بشر ایران رسیدە حاکی از آن است که تعداد کثیری از زندانیان افغان در میان اعدامهای مخفیانە وجود دارد. اجساد افغانهای اعدام شدە که به افغانستان انتقال نیافتەاند در بخشی از گورستان مشهد(بهشت رضا) همراه با اجساد دیگر اعدامهای مخفیانە وکیل آباد دفن شدەاند.
این بخش از گورستان توسط دوربین و گشتهای نیروهای امنیتی ایران کنترل می شود. گزارش جدیدی از بی بی سی فارسی اخبار مربوط به اعدام زندانیان افغان در وکیل آباد را تائید می کند. در ٢٣ فوریە بی بی سی فارسی گزارش داد اجساد ٥ زندانی افغان که در ایران اعدام شدە بودند در منطقه کلافگان ولایت تخار دفن شدەاند. بی بی سی بەنقل از خانوادەهای این اعدام شدەها نوشتە است که در ٦ ماه گذشتە حدود ٨٠ نفر از اهالی این منطقە در ایران اعدام شدەاند.
سازمان ملل باید مداخلە کند
با توجە بە اطلاعات جدید از اعدامهای گروهی مخفیانە در وکیل آباد، سازمان حقوق بشر ایران در خواستی به سازمان ملل برای گسیل یک کمیتە حقیقت یاب به ایران ارائە دادە است. محمود امیری مقدم سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران گفت: آنچە در وکیل آباد میگذرد یک کشتار جمعی است. این اعدامهای گروهی، خودسرانە و غیر قانونی هستند که باید متوقف شوند. ما مصرانە از سازمان ملل می خواهیم که بلافاصلە یک کمیتە حقیقت یاب به ایران بفرستد و از جامعە بین الملل در خواست واکنش سریع داریم. در ماەهای آتی امکان دارد صدها زندانی اعدام شوند. امیری مقدم همچنین از دولت افغانستان خواست که وضعیت شهروندان زندانی افغان در ایران را جدی تر پیگیری کند. او افزود شهروندان افغان از ضعیفترین گروەهای اجتماعی در جامعە ایران هستند. بیشتر این زندانیان به وکیل مدافع دسترسی نداشتە و اعدام آنها مغایر با تعهدات بین المللی است. متاسفانە بە نظر نمی رسد که دولت افغانستان توجە زیادی به شهروندان زندانی خود در ایران داشتە باشد.
پرشدن زندانها و مازاد ظرفیت آنها، انگیزە مقامات در ایران برای اعدامهای دستجمعی؟
بر اساس گزارشات تائید نشدە، حدود ٣،٠٠٠ تن از زندانیان در وکیل آباد در انتظار اعدام هستند که ممکن است در ماەهای آیندە اعدام شوند.
علی رغم وجود ٣ هزار زندانی محکوم به اعدام در زندان وکیل آباد مشهد، کمیسیون عفو و بخشودگی درخواست یک درجه تخفیف ( از اعدام به حبس ابد) زندانیان را به ندرت می پذیرد. به عنوان نمونه در آخرین نوبت عفو تنها با درخواست عفو ۴۲ محکوم به اعدام زندان وکیل آباد موافقت شده است و مجازات آنها به حبس ابد تقلیل یافته است. امری که نشان میدهد بیشتر از ۲۹۰۰ زندانی دیگر تنها در زندان وکیل آباد مشهد در انتظار مرگ قرار دارند. دیوان عالی کشور در هر نوبت دستور مخفیانه اجرای اعدام های گروهی را به دادستان مشهد صادر میکند و زندانیان و خانواده و وکلای آنها بدون آنکه بدانند حکم اعدامشان در دیوان عالی تایید شده است ، پای چوبه دار میروند.
سازمان حقوق بشر ایران بر این باوراست که اعدامهای مخفیانە در زندانهای دیگر نیز اجرا می شود. سازمان حقوق بشر ایران در گزارش سالانە ٢٠١١ خود از اعدام مخفیانه و اعلام نشده در ۱۵ زندان مختلف در ایران پردە برداشتە است.
یکی از دلایل اعدامهای دستەجمعی در وکیل آباد و دیگر زندانهای ایران، انباشتە شدن زندانها بیش از حد ظرفیت است. بر اساس گزارشهای رسمی از ایران سالانە ٦٠٠،٠٠٠ ورودی در زندانهای ایران ثبت شدە است. منابع سازمان حقوق بشر ایران تخمین می زند که ٢٠،٠٠٠ نفر در وکیل آباد زندانی هستند، در حالیکە این زندان ظرفیت پذیرش بیش از ٤،٠٠٠ زندانی را ندارد. بر اساس گفتەهای شاهدان عینی در تعدادی از بندها، زندانیان در راه پلە و یا در دالانها میخوابند. وضعیت در بیشتر زندانهای ایران مشابە وکیل آباد است و بنظر می رسد که اعدام گروهیِ زندانیان در انتظار اعدام یکی از راەحلهای مقامات ایرانی برای رفع کمبود ظرفیت در زندانها است.

‏- در زندان وکیل آباد از زمستان ۸۸ تا پاییز سال ۹۰ دست کم ۵۵۰ زندانی به صورت پنهانی اعدام شدند. اطلاعاتی که از اعدام های این سالها توسط گروههای حقوق بشری منتشر شده دقیق تر میباشد و در مواردی اسامی اعدام شدگان نیز منتشر شده است. تنها در مرداد ماه سال ۸۹ سه نوبت اعدام گروهی به تعدادهای ۷۰ ، ۶۳ و ۶۷ نفر اجرا شده است. ‏- اعدام های گروهی و مخفیانه در زندان وکیل آباد بعد از چند ماه توقف، از مهر ماه سال ۹۱ از سر گرفته شده است. در این مدت نیز صدها زندانی دیگر اعدام شده اند. برخی منابع تعداد این زندانی ها را بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ زندانی تخمین میزنند.‏ در اعدام های انجام شده که اکثرا در روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته اجرا میشوند در هر نوبت بین ١٠ تا ۵۰ زندانی به صورت دسته جمعی ، مخفیانه و اعلام نشده اعدام شده اند.

۱۳۹۱ اسفند ۷, دوشنبه

اعدامهای روز پنج‌شنبه یزد به دست‌کم ۳ نفر / تصویر


خبرگزاری هرانا - تعداد اعدامهای روز پنج‌شنبه در زندان یزد به حداقل ۳ نفر افزایش داشت.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنج‌شنبه ۳ اسفند ماه خبر اعدام دوتن بنامهای جوکار جاوید و غلام علیزاده دو شهروند اهل دهدشت در زندان یزد، از سوی خبرگزاری هرانا منتشر شد.
طبق اخباری که امروز بدست ما رسید، فردی بنام لطف الله جاوید اهل دهدشت نیز در میان اعدام شدگان بوده است.
گفتنی است، از این خانواده، امید جاوید و جمشید جاوید به همراه یک برادر دیگرشان همچنان در زندان یزد در انتظار اجرای حکم اعدام بسر می‌برند.
اجساد این سه تن که به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر بازداشت شده بودند، روز گذشته با حضور چند هزار نفری مردم دهدشت به خاک سپرده شد.
یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود در این باره به گزارشگر هرانا گفت: "از ابتدای سال میلادی جاری تا کنون در استان کهکیلویه و بویراحمد ۲۰ نفر اعدام شده‌اند و قرار است تا خرداد ماه ۳۷ تن دیگر نیز در این استان اعدام شوند."

4 زندانی متهم به حمل مواد مخدر در زندان قزوین و بهبهان اعدام شدند

اعدام يک زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر در بهبهان



به گزارش واجد مرکزی خبر، دادستان عمومی و انقلاب بهبهان امروز گفت: حکم اعدام این قاچاقچی پس از تایید در دیوان عالی کشور در زندان این شهر به اجرا درآمد.

احمد علی خزائی افزود: این قاچاقچی به اتهام حمل سه کیلو و ۴۸۵ گرم کراک محاکمه شد.
نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز گذشته با ارائه گزارش آماری نقض حقوق بشر در طی بهمن ماه اعلام داشت در طی ماه گذشته دست کم 41 نفر در زندانهای ایران اعدام شدند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، دادستان عمومی و انقلاب قزوین امروز گفت: در ادامه مبارزه قاطع و جدی با سوداگران مرگ سحرگاه امروز سه تن از قاچاقچیان سابقه دار با حکم دادستانی قزوین و تائید قوه قضائیه اعدام شدند.
صادقی نیارکی افزود: اتهام متهم اول حمل ۲۴ گرم حشیش، ۴۴۰ گرم شیشه و همچنین هفت فقره سابقه کیفری دیگر بوده است.
حجت الاسلام صادقی افزود: قاچاقچی دوم نیز با ۲۲۰ گرم هروئین و ۴۱۲ گرم شیشه دستگیر و با تحمل یکسال حبس امروز به دار مجازات آویخته شد.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: قاچاقچی سوم نیز دارای ۶ فقره سابقه کیفری در بهار پارسال با ۴۷۰ گرم شیشه دستگیر و مجازات شد.
از ابتدای امسال تاکنون ۱۸ نفر بر اساس همین اتهام در قزوین اعدام شدند.

۱۳۹۱ اسفند ۲, چهارشنبه

سه نفر در کرمانشاه اعدام شدند

 سه زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر بامداد امروز در کرمانشاه اعدام شدند. 


دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر کرمانشاه گفت: این ۳ نفر اقدام به نگهداری و فروش مواد مخدر از قبیل هرویین و تریاک می‌کردند و سابقه فروش مواد مخدر و حبس را در سال‌های گذشته داشتند.

آقای ملکی به سوداگران مرگ هشدار داد دستگاه قضا با این افراد به شدت برخورد می‌کند و هیچ گونه اغماضی نخواهد داشت.

اعدام یک مرد جوان در ملأ عام در اراک

اعدام یک مرد جوان در ملأ عام در اراک- و اعدام چهار مرد جوان به زودی در کرج


حقوق بشر ایران، ۲ اسفند ماه: به گزارش تارنمای رسمی‌ دادگستری استان مرکزی صبح امروز یک مرد جوان در ملأ عام در اراک به دار آویخته شد. بنا به این گزارش این فرد ۲۳ ساله به اتّهام ربودن یک نوجوان ۱۵ ساله و «عمل منافی عفت توأم با آزار و اذیت با او » به اعدام محکوم شده بود. هویت این شخص در گزارش اعلام نشده است.
از سوی دیگر عبرت نیوز به نقل از فرمانده نیروی انتظامی کرج از اعدام چهار مرد جوان در ملأ عام بزودی در این شهر خبر داد. اتّهام این چهار نفر تجاوز به عنف عنوان شده است.
آمار اعدام و مجازات‌های دیگر از جمله شلاق و قطع عضو در ملأ عام در ایران در ماههای اخیر شدیدا افزایش داشته و احکام اعدام‌های ملأ عام در هفت هفته اول سال ۲۰۱۳ برابر با تعداد کّل اعدام‌های ملأ عام سال ۲۰۱۰ میلادی است. سازمان حقوق بشر ایران نگران است که تعداد این اعدام‌ها در ماههای قبل از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه افزایش بیشتری داشته باشد.

۱۳۹۱ اسفند ۱, سه‌شنبه

برگزاری دادگاه علی معزی بدون حضور وی


خبرگزاری هرانا - دادگاه علی معزی زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین بدون حضور وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه علی معزی زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین روز یکشنبه ۲۹ بهمن ماه بدون حضور وی برگزار شد.
در طی این جلسه که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شده بود وکیل مدافع علی معزی حضور داشته و به دفاع از موکل خود پرداخت.
وکیل مدافع در طی دفاعیات خود بیان داشت: "برای همه موارد اتهامی، ایشان دردادگاه کرج یکبار محکوم شده و حکم نیز اجرا شده است. چرا باید برای‌‌ همان موارد، دوباره محاکمه شود. ایشان ۷ ماه پس ازآزادی از زندان زمانی که موضوع درمان بیماری حاد خود را پیگیری می‌نمود، مجددا دستگیرشده است."
علی معزی در خصوص علت عدم شرکت خود در جلسه دادگاه انقلاب طی پیامی که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته گفت:
بسم الله الرحمن الرحیم
ازآنجا که این محاکم، فرمایشی و مجرم بوده و مرتکب قتل‌های ناحق، می‌باشند. اینجانب علی معزی برای رضای وجدان خویش ورضای خدا وخلق، دراین محاکم حاضر نخواهم شد، هر حکمی هم دادند به وکیل ابلاغ کنند.
علی معزی که از مهر ماه سال جاری تا کنون از انجام ملاقات محروم می‌باشد، این هفته نیز در روز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه با وجود حضور بستگانش در سالن ملاقات، از انجام ملاقات محروم بوده است.
همچنین دادستان از انجام مراحل درمان وی وآزمایش سونوگرافی ایشان که درتاریخ شنبه ۲۸ بهمن ماه نوبت بیمارستان داشتند، جلوگیری به عمل آورده و در روند درمان وی کارشکنی می‌کند.
گفتنی است، علی معزی به سرطان مثانه مبتلا می‌باشد و در هنگام بازداشت در حال انجام دوره درمان پزشکی خود بود که بازداشت وی موجب ناتمام ماندن روند درمانی وی گردید و مسئولین زندان تاکنون هیچ‌گونه اقدامی برای درمان این زندانی سیاسی انجام نداده‌اند.
علی معزی از خردادماه ۹۰ تاکنون در بازداشت موقت به سر می‌برد و ۷ ماه را در بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین سپری کرده است.
پرونده وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام محاربه و هواداری از سازمان مجاهدین در حال رسیدگی می‌باشد.
معزی که حدود سه ماه و نیم را در انفرادی گذرانده به اتهام شرکت در مراسم یادبود محسن دکمه‌چی، علی صارمی و جعفر کاظمی بازداشت شده بود.
جعفر کاظمی و علی صارمی، بیش از یک سال پیش در زندان اوین اعدام شدند و محسن دکمه‌چی نیز پس از ابتلا به بیماری سرطان در زندان رجایی شهر کرج و بدلیل عدم اعطای مرخصی استعلاجی بموقع جهت مداوا، درگذشت.
لازم به یادآوریست، پیش از این نیز دادگاه انقلاب کرج، علی معزی را در پاییز ۸۷ به اتهام دیدار با همسر و ۲ تن از فرزندانش در اشرف به ۲ سال زندان محکوم کرده بود که وی حبس خود را در زندان رجایی شهر کرج سپری نمود.

هفت مرد و یک زن در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند

هفت مرد و یک زن در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند- اجرای احکام اعدام یک روز قبل از قرار موعود


حقوق بشر ایران، اول اسفند ماه ۱۳۹۱: صبح امروز هشت زندانی در زندان عادل آباد شیراز به دار آویخته شدند. صبح امروز وبسایت رسمی قوه قضاییه ایران در استان فارس از اعدام ٨ زندانی از جملە یک زن، خبر داد. همە این زندانیان بە اتهامات مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شدەاند
وبسایت مذکور ٨ زندانی اعدام شدە را به شرح زیر معرفی کردە است: "لطف الله ج."، "نور محمد ش."، "عباس ن."، "حسین ا."، "پریناز م." (زن)، "حمید ا."، "عبدالواحد م." و "علی ت."
بر اساس اطلاعاتی کە از منابع داخل ایران بدست ما رسیدە است، بە خانواده های زندانیان اعدام شدە گفتە شدە بود کە روز چهارشنبه ٢٠ فوریە احکام اعدام زندانیان آنها اجرا خواهد شد، اما مقامات ایرانی این اعدامها را یک روز جلو انداختە و امروز ٨ تن از آنان را در زندان عادل آباد به چوبە دار آویختند.
سازمان حقوق بشر ایران با هشدار نسبت به برنامەریزی برای اعدام ١٢ زندانی در شیراز دیروز بیانیە با مذمون اقدام فوری منتشر کرد. در حال حاضر در مورد ٤ زندانی دیگر اطلاعی در دست نیست، این زندانیان ممکن است فردا یا در روزهای آتی اعدام شوند.
سازمان حقوق بشر ایران اعدامهای امروز در شیراز را محکوم می کند. محمود امیری مقدم سخن گوی سازمان حقوق بشر ایران گفت حاکمین ایران بدون اینکه با واکنش مناسبی از جانب جامعە بین الملل مواجە شوند، هر روز بیش از یک نفر را اعدام می کنند.

۱۳۹۱ بهمن ۳۰, دوشنبه

جعفر افشاری پس از دوختن لب‌هایش به قرنطینه زندان ارومیه منتقل شد


خبرگزاری هرانا - جعفر افشاری زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه برای سومین بار پیاپی با دوختن لب هاش دست به اعتصاب غذا زد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی سیاسی روز گذشته پس از اعلام اعتصاب غذا و دوختن لباهاش به قرنطینه زندان منتقل شد.
گفتنی است، دو برادر دیگر این زندانی به نامهای علی و حبیب الله افشاری به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده‌اند.
قرنطینه زندان ارومیه محل نگهداری زندانیان تنبیهی است و در هفته چندین نفر بر اثر خودکشی و یا ضرب و شتم ماموران فوت می‌کنند.

۱۳۹۱ بهمن ۲۹, یکشنبه

۴ حکم اعدام در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی تأیید شد


خبرگزاری فارس: ۴ حکم اعدام صادر شده در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی از سوی دیوان عالی کشور تأیید شد.
خبرگزاری فارس: ۴ حکم اعدام در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی تأیید شد
به گزارش خبرنگار قضایی فارس به نقل از دفتر سخنگوی قوه قضائیه: شعبه 13 دیوانعالی کشور امروز یکشنبه مورخ 29 بهمن امسال نظر و رأی خود را در مورد بخش اول پرونده فساد بزرگ بانکی(معروف به سه هزار میلیاردی) اعلام و پرونده را به دادگاه صادرکننده احکام بدوی ارسال نمود.
براساس آراء صادره از سوی شعبه سیزدهم دیوانعالی کشور:
1- احکام اعدام و جزای نقدی متهمین ردیف اول تا چهارم این پرونده تائید گردیده است.
2- حکم حبس ابد و جزای نقدی رئیس بانک ملی شعبه کیش تائید گردیده است.
3- حکم حبس ابد معاون بانک صادرات گروه ملی صنعتی شعبه اهواز نقض و به شعبه هم عرض جهت رسیدگی ارجاع گردیده است.
4- حکم حبس ده سال و انفصال و شلاق و جزای نقدی و استرداد وجوه مأخوذه 2 نفر از معاونین سابق وزیر (که یکی از آنان رئیس سابق سازمان ایمیدرو می باشد) و همچنین 2 نفر از مدیران کل وزارت راه تأئید گردیده است.
5- احکام مربوط به مسائل مالی و حبس چند نفر از متهمین نقض و برای رسیدگی به شعبه هم عرض دادگاه انقلاب ارجاع گردیده است.
در پایان به اطلاع می رساند که روند رسیدگی و جزئیات بیشتر سایر احکام پرونده فساد بزرگ مالی و بانکی فردا مورخ 30/11/91 در چهل‌وچهارمین نشست خبری سخنگوی محترم قوه قضائیه به اطلاع می رسد.

چهار زندانی در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند


خبرگزاری هرانا - چهار متهم قاچاق مواد مخدر روز گذشته در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۴ متهم قاچاق مواد مخدر بنامهای پرویز میر بلوچ زهی ۲۴ ساله، محمد شاه نور زهی ۲۰ ساله، عبدالله براغویی ۲۷ ساله، غلام ریگی سیستانی ۳۸ ساله روز گذشته در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند.
یکی از نزدیکان غلام ریگی سیستانی به گزارشگر هرانا گفت: "غلام به همراه جعفر شاهزهی در حالی بازداشت شد که هیچ مواد مخدری از ایشان کشف نشده بود."
وی ادامه داد: "جعفر شاهزهی هم اکنون در زندان زاهدان زیر حکم اعدام قرار دارد و مسئولین گفته‌اند، حکم وی نیز بزودی اجرا خواهد شد."


انتقال یک زندانی سیاسی محکوم به اعدام به زندان ارومیه


خبرگزاری هرانا - روز گذشته سامان نسیم زندانی سیاسی محکوم به اعدام که در زندان مرکزی مهاباد بسر می‌برد به زندان ارومیه منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سامان نسیم شهروند مریوانی که در تیر ماه سال ۱۳۹۰ بازداشت شده است از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شد.
این زندانی سیاسی روز گذشته به دلیل نامعلومی به زندان ارومیه منتقل شد وی به اتهام محاربه از طریق عضویت در گروههای مخالف نظام در شعبه ۱ دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شده است و با انتقال وی به زندان ارومیه نگرانی در مورد اجرای حکم وی نیز افزایش یافته است.
اعدام متجاوزان به نوامیس در ملأعام هشداری برای تبهکاران است
خبرگزاری فارس: دادستان شیراز گفت: اجرای احکام اعدام در ملأعام، هشداری است برای تبهکارانی که با نیات شیطانی خود قصد تعرض به نوامیس مردم را دارند.
خبرگزاری فارس: اعدام متجاوزان به نوامیس در ملأعام هشداری برای تبهکاران است
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، علی القاصی در حاشیه اجرای حکم الهی اعدام متجاوزان که صبح امروز در شهر صدرای شیراز صورت گرفت در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: تلاش ما این است که محیطی امن و همراه با آرامش و آسایش برای مردم فراهم کنیم و اجازه نمی‌دهیم برخی افراد با تجاوز به نوامیس مردم زمینه بروز ناامنی را فراهم کنند.
وی با تشریح علت اجرای این احکام در ملأعام گفت: حدود الهی قابل توقف نبوده و بر اساس تکلیف حاصل از شرع مقدس اسلام و قرآن کریم دستگاه قضایی در برخورد با این دسته از متجاوزان مصمم است.
این مقام قضایی تصریح کرد: اجرای این احکام هشداری است برای تبهکارانی که با نیات شیطانی خود قصد تعرض به نوامیس مردم را دارند.
دادستان شیراز اضافه کرد: ما در نظامی زندگی می‌کنیم که مبنای اداره امور آن بر پایه موازین شرعی بوده و ثمره خون هزاران شهیدی است که در راه پیاده کردن احکام اسلام جان خود را در طبق اخلاص گذاشته‌اند.
القاصی اضافه کرد: ما در مقابل شهدا و امام شهدا مسئولیم که اجازه ندهیم، آرامش و امنیت اخلاقی و اجتماعی جامعه به خطر بیفتد.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی استان با پیروی از منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های اتخاذی از سوی رئیس قوه قضائیه موضوع امنیت و آرامش مردم و شهروندان را در رأس اولویت‌ها و برنامه‌های کاری خود قرار داده است و در این زمینه کوتاهی نمی‌کند.
این مسئول در مورد اجرای احکام اخیر سه نفر از مجرمان پرونده تجاوز به عنف در شیراز که صبح امروز در ملأعام اجرا شد، نیز گفت: این افراد پسر‌بچه‌ صغیری را در شیراز ربوده و پس از انتقال به حومه این شهر مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌دهند.
این مسئول اضافه کرد: احکام اولیه این افراد در شعبه دوم دادگاه کیفری استان فارس صادر شده است و در شعبه 27 دیوان عالی کشور به تأیید رسیده و پس از استیذان رئیس قوه قضائیه امروز به مرحله اجرا گذاشته شده است.
به گزارش فارس، جمعیت انبوهی از مردم که شاهد اجرای حکم الهی در شهر صدرای شیراز بودند، با ابراز خرسندی از این اقدام قاطع، خواستار اشد مجازات برای متجاوزان به نوامیس و امنیت جامعه شدند. سه متهم به نام‌های (ح-ع)، (ی-ف) و (م-و) متهم به ربودن و آزار و اذیت یک کودک بوده اند.

اعدام 3 قاچاقچی مواد مخدر در اراک

اعدام 3 قاچاقچی مواد مخدر در اراک
خبرگزاری فارس: دادستان عمومی و انقلاب اراک گفت: سه قاچاقچی مواد مخدر صبح امروز در اراک به دار مجازات آویخته شدند.http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911129000105
خبرگزاری فارس: اعدام 3 قاچاقچی مواد مخدر در اراک
فرشید محمد حسینی ‌طاهری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این قاچاقچیان به اتهام خرید و فروش، حمل و نگهداری مواد مخدر و بر اساس رأی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اراک به دار مجازات آویخته شدند.
وی تصریح کرد:‌‌‌ این متهمان به منظور تشدید مبارزه با سوداگران مرگ و تأمین سلامت و امنیت جامعه و در راستای اجرای احکام اسلامی صبح امروز اعدام شدند.
دادستان عمومی و انقلاب اراک با اشاره به این‌که این افراد به جرم خرید و فروش و حمل مواد مخدر و نگهداری حدود پنج کیلوگرم هروئین و کراک و ماده صنعتی شیشه مجازات شدند، خاطرنشان کرد: این افراد با هویت «الف ـ ب» متولد 1360 به جرم خرید و نگهداری یک کیلو و 370 گرم شیشه، «م ـ ص» متولد 1365 به جرم نگهداری یک کیلو و 500 گرم هروئین و همچنین «ع ـ ف» متولد 1344 به جرم نگهداری یک کیلو و 382 گرم کراک و 450 گرم شیشه و نگهداری 390 گرم هروئین متهم بودند که هر سه این افراد در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اراک به اعدام محکوم شدند.
به گفته وی، حکم این افراد که به تأیید دادستان کل کشور رسیده بود، سرانجام پس از انجام تمامی تشریفات قانونی در سحرگاه امروز به دار مجازات آویخته شدند.

۱۳۹۱ بهمن ۲۸, شنبه

تایید حکم اعدام «مه آفرید خسروی»


مشرق: رئیس دیوان عالی کشور گفت در هفته جاری رسیدگی به بخش اول پرونده فساد سه هزار میلیاردی در دیوان عالی کشور به پایان می‌رسد.
آیت‌الله احمد محسنی گرکانی رئیس دیوان عالی کشور در خصوص جزئیات پرونده فساد سه هزار میلیاردی گفت که در هفته جاری رسیدگی به بخش اول پرونده فساد سه هزار میلیاردی در دیوان عالی کشور به پایان می‌رسد. رئیس دیوان عالی کشور در پاسخ به این سوال که بر اساس شنیده‌ها ظاهرا در بخش اول پرونده فساد سه هزار میلیاردی که به دیوان عالی کشور ارسال شده فقط متهم ردیف اول یعنی مه آفرید خسروی و یکی دیگر از متهمان، حکم اعدام شان تائید شده است، ضمن تائید این خبر گفت که این پرونده در یکی از شعب دیوان در حال رسیدگی است و بزودی نتایج آرا اعلام می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که از افرادی که به حکم اعدام محکوم شده بودند فقط همین دو نفر حکم شان تائید شده و مابقی محکومین حکم شان نقض شده است، تاکید کرد که از احکام صادر در پرونده توسط قضات عالی رتبه دیوان نقص گرفته شده و احکام نقض ماهوی نشده است از این جهت که اصلاح شود و مجددا به دیوان عالی کشور باز گردد.
آیت‌الله محسنی گرکانی ضمن تائید سخنان خبرنگار ما مبنی بر اینکه با این اوصاف احکام دو متهم پرونده فساد سه هزار میلیاردی تائید و مابقی متهمان پرونده‌شان دارای نقص است، خاطر نشان کرد که پس از رفع نقص در دادگاه مربوطه، مجددا پرونده متهمان برای تائید نهایی به دیوان عالی کشور برگشت داده می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که پس از اعلام احکام تائید شده، پس از چه مدت حکم اعدام مه آفرید خسروی به مرحله اجرا گذاشته می‌شود، گفت که این موضوع بستگی به وضعیت شعبه‌ای که پرونده را رسیدگی می‌کند دارد زیرا گاهی به مشکلات و مسائلی بر می‌خورند که زمان بیشتری برای سیر تحقیقات لازم است.
رئیس دیوان عالی کشور در خصوص زمان قطعی اجرای حکم اعدام هم مجددا تاکید کرد که البته موضوع بستگی به این دارد که باز شعبه از نظر رسیدگی دقیق پرونده با مسائل و مشکلات دیگری برخورد نکند چون مساله اعدام است.
وی در پاسخ به این پرسش که بالاخره حکم اعدام چه زمانی حالت اجرایی پیدا می‌کند، گفت که پس از ابلاغ حکم اعدام مه آفرید خسروی در زمان خودش به مرحله اجرا گذاشته می‌شود.
آیت الله گرکانی در پاسخ به این سوال که توصیه شما به مابقی افرادی که از این پس در فکر سواستفاده اقتصادی در کشور و ایجاد مفسده هستند چیست، تصریح کرد که امیدواریم شاهد مسائل این چنینی نباشیم ولی پرونده‌های مفاسد اقتصادی را آنچه به دیوان عالی کشور ارسال شود با دقت مورد رسیدگی قرار می گیرد.
پیچ و خم‌های رسیدگی به پرونده فساد مالی بزرگ
رسیدگی به پرونده فساد مالی از اواسط مرداد ماه سال گذشته آغاز شد و پس از ماه‌ها تحقیقات گسترده پرونده متهمان در دی ماه سال گذشته تکمیل و 24 بهمن ماه سال 90 با صدور کیفرخواست برای 32 تن از متهمان به دادگاه رفت.
اولین جلسه دادگاه نیز 29 بهمن برگزار شد که بعد از آن رئیس دادگاه به خاطر وجود نواقصی در پرونده آن را به دادسرا بازگرداند.
در دادسرا نیز تلاش شد در کوتاهترین زمان ممکن نواقص اشاره شده رفع و پرونده دوباره به دادگاه فرستاده شود. پس از رفع نقایص پرونده به دادگاه ارسال و 21 اسفند دومین جلسه محاکمه برگزار شد.
در ابتدا پرونده 32 متهم به دادگاه فرستاده شده بود که در ادامه تعداد متهمان به 39 نفر رسید. پس از 5 ماه در تاریخ 25 تیر آخرین جلسه دادگاه برگزار شد.
سرانجام برای 39 متهم این پرونده حکمی 1660 برگی صادر شد که در آن گزارش کارشناسان سازمان بازرسی، کارشناسان دادگاه و اظهارات وکلا و متهمان مورد استناد قرار گرفته است.
در این رای، مه آفرید خسروی ، آقای (ب.ب) مشاور حقوقی مه آفرید، آقای (الف.ش) مدیر مالی شرکت سرمایه گذاری امیر منصور آریا و آقای (س. ک) رئیس شعبه بانک صادرات گروه ملی فولاد در پرونده فساد مالی بزرگ به اعدام ، رد مال و جزای نقدی محکوم شدند. همچنین مه آفرید متهم ردیف اول پرونده به پرداخت یک چهارم عواید حاصل از پولشویی به میزان 25 هزار و 729 میلیون و 800 هزار ریال و پرداخت 28 هزار میلیارد و 554 میلیون ریال به بانک ها - معادل کل ال سی های پرونده محکوم شده است.رئیس دادگاه همچنین آقای (س. م) رئیس سابق بانک ملی کیش و آقای (د. م) از متهمان پرونده را به حبس ابد، رد مال و جزای نقدی محکوم کرده است.

دستگیری جوانان تحت عنوان اراذل/ تصویر


خبرگزاری هرانا - نیروی انتظامی تهران صبح روز چهارشنبه ۸۰ تن از جوانان تهرانی را تحت عنوان اراذل و اوباش بازداشت کرد.
در این طرح که تحت نام «دستگیری اراذل و اوباش و زورگیران پایتخت» می‌روی انتظامی اقدام به چرخاندن بازداشت شدگان در سطح شهر نمود.
عکسهای زیر مربوط به این بازداشتهای جمعی می‌باشد:

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
•    ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان مورد آزار و شکنجه یا مجازات‌ها یا رفتارهای ظالمانه یا خلاف انسانی یا رذیلی قرار داد.
•    اصل ۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی: هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده، به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است.

تایید حکم ۵ سال زندان جمال قادرنژاد


خبرگزاری هرانا - طی روزهای اخیر دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی، حکم ۵ سال حبس را برای جمال قادرنژاد که توسط دادگاه انقلاب مهاباد صادر شده بود، قطعی اعلام کرد.
«عباس جمالی» وکیل جمال قادرنژاد، دانشجوی رشته علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور می‌اندوآب، در گفتگو با آژانس خبری موکریان، درباره حکم صادره گفت: حکم نهایی پنج سال زندان برای جمال قادرنژاد چند روز پیش از طرف شعبه دهم دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی تأئید شد.
وی با بیان اینکه اتهام اصلی ایشان «عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام» بود، اضافه کرد: علاوه بر این اتهام، که اصلیترین اتهام آقای قادرنژاد بود، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت ملی کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام نیز اتهام‌های دیگری بود که در پرونده ایشان آمده بود.
جمالی افزود: موکل بنده را اداره اطلاعات با همین اتهامات بازداشت کرده بود. نکته قابل تأمل و تعجب برانگیز برای بنده این بود که خود اداره اطلاعات صراحتا تقاضای اشد مجازات به استناد مواد ۴۹۹ و ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون مجازات کرده بود، که قانونا این موضوع ربطی به اداره اطلاعات ندارد و اصولا این ارگان نمی‌تواند برای کسی تقاضای مجازات کند چون اطلاعات حتی ضابط قضایی هم نیست. اگرهم ضابط قضایی باشد نمی‌تواند چنین کاری بکند، این امر مربوط به دادسرا و بازپرس است.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه متاسفانه بازپرس پرونده هم بر اساس گزارش اداره اطلاعات کیفرخواست به دادگاه بدوی داده بود، ادامه داد: در حالی که آقای قادرنژاد اعلام کرده بود که هیچ عضویتی در احزاب مخالف نظام ندارد، ولی با این وجود قاضی دادگاه بدوی حکم به محکومیت ایشان صادر کردند.
جمالی اضافه کرد: قاضی پرونده عنوان کرده بودند که دیگر اتهامات نامبرده یعنی اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام، جرم‌های مستقلی نیستند و براین اساس آن‌ها را رد کردند ولی برای اتهام عضویت، حکم ۵ سال زندان برای ایشان صادر کردند.
وی همچنین افزود: در مرحله رسیدگی به پرونده در دادگاه بدوی، اداره اطلاعات ادعا کرده بود که مدارکی و شواهدی پانصد صفحه‌ای در اختیار قاضی پرونده قرار داده است که اتهام آقای قادرنژاد را اثبات می‌کند. بنده تقاضا کردم که این مدارک را مشاهده کنم ولی قاضی پرونده گفتند: «مدارک را من دیده‌ام، کافی است. شما لازم نیست ببینید» و هیچ مدرکی به ما ارائه نکرد.
عباس جمالی خاطرنشان کرد: بنده به همه این موارد در مرحله تجدیدنظر اشاره کردم که متأسفانه دادگاه تجدیدنظر بدون دقت به این مسائل و موارد خلاف واقعیت، رأی دادگاه بدوی را عینا تأیید کرد.
وکیل مدافع جمال قادرنژاد، با توجه به بیماری حاد موکلش، در این باره نیر اظهار داشت: در طول ایام بازداشت موکلم، بنده بار‌ها به دلیل بیماری دیسک کمر، به قرار بازداشت طولانی مدت ایشان اعتراض کردم و درخواست کردم که قرارشان به وثیقه تبدیل شود تا آقای قادرنژاد در بیرون از زندان به معالجه خودشان بپردازند ولی رئیس دادگاه به این مسأله هم توجهی نکردند.
وی افزود: موکل بنده الآن با دیسک کمر خیلی شدید در زندان مواجه هستند که در صورت ادامه این وضعیت احتمال وخیم شدن حال جسمی ایشان زیاد است.
عباس جمالی در پایان این گفتگو، نسبت به حکم صادره اینگونه اظهارنظر کرد: بنده همچنان معتقدم که حکم صادره برای جمال قادرنژاد کاملا ناعادلانه است چون در پرونده ایشان هیچگونه مدرک یا شاهدی مبنی بر اثبات اتهام ایشان وجود نداشت و حکم نامبرده صرفا به جهت گزارش اداره اطلاعات صادر گردیده است و به زعم بنده نه تنها روند رسیدگی به پرونده اصولی و قانونی نبود بلکه حکم صادره نیز قانونی نیست.

یک شهروند در زندان سنندج اعدام شد


خبرگزاری هرانا - یک شهروند در سنندج به دستور مراجع قضایی در محوطه زندان مرکزی این شهر به دار آویخته شد.
بنا به گزارش تارنمای موکریان، بامداد روز شنبه ۲۸ بهمن سال جاری، یک شهروند اهل دیواندره به نام عمرشهبازی که به اتهام قتل، توسط دادگاه به اعدام محکوم شده بود، در محوطه زندان مرکزی سنندج به دار آویخته شد.
براساس همین گزارش، اتهام عمرشهبازی که حدود دو سال را در زندان سپری کرده بود از سوی مراجع قضایی، قتل عنوان شده است.

شکارچی زنان شیراز اعدام شد


http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911127000366

شکارچی زنان شیراز اعدام شد
فردی که در پوشش مسافرکش شخصی زنان و دختران را سوار بر خودروی خود می‌کرد و در مسیر حرکت با انحراف و تغییر مسیر ناگهانی و با سرعت بسیار از شهر خارج می‌شد تا به نیت شیطانی خود دست یابد طبق بررسی‌های انجام شده حکم اعدام این فرد در شعبه چهارم دادگاه کیفری استان فارس صادر شد و در شعبه 11 دیوان عالی کشور به تایید رسید و پس از سپری کردن مراحل قانونی روز پنجشنبه در میدان گاز شیراز در ملا عام اجرا شد.

اعدام در تهران / یک نفر

شکارچی دختران به دار مجازات آویخته شد
سارقی که در که در سال 84 و 85 دختر در جریان حمله به دختران جوان، دو نفر را به قتل رسانده و 9 دختر را به ضرب چاقو مجروح کرده بود و اموال آنها را به سرقت برده بود، در ملأ عام اعدام شد.
این متهم در نهمین و آخرین جنایت خود، پس از زخمی کردن دختر جوان، تلفن همراه وی را سرقت کرده بود، ماموران پلیس زمانی که پی بردند دزد جنایتکار با شماره یکی از دوستان آخرین طعمه‌اش تماس گرفته و قصد دارد با وی طرح دوستی بریزد، دختر را تحت آموزش‌های خاص پلیسی قرار دادند و سرانجام متهم خطرناک دستگیر شد و در بازجویی ها به قتل دو دختر جوان و زخمی کردن پنج دختر دیگر اعتراف کرد.
حکم قصاص متهم بعد از تأیید در شعبه 42 دیوان عالی کشور برای سیر مقدمات اجرا به شعبه اجرای احکام دادسرای جنایی فرستاده شد و پس از انجام مراحل قانونی، شکارچی دختران در سحرگاه روز 25 بهمن به دار مجازات آویخته شد.http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911127000366