سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۳ مهر ۴, جمعه

اعدام پنج زندانی در نوشهر، قزوین و مشهد






حقوق بشر ایران، ۲ مهر ماه ۱۳۹۳: خبرگزاری‌های رسمی‌ ایران از اجرای حکم اعدام پنج نفر در شهرهای مختلف ایران خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری فارس، صبح امروز چهارشنبه ۲ مهر یک نفر در زندان نوشهر به دار آویخته شد. این فرد به نام “جابر- ن. ” به اتهام قتل فردی به نام “عباس اسدی” در سال ۱۳۸۳، به اعدام محکوم شده بود. در این گزارش به سن وی در زمان ارتکاب جرم اشاره‌ای نشده است.

به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، دو زندانی دیگر بامداد امروز به اتهامات مرتبط با مواد مخدر در زندان قزوین به دار آویختته شدند. بنا به این گزارش ، این افراد به نامهای “صادق محمدخانلو” (۳۳) به اتهام حمل ۹۹۵ گرم مواد روانگردان شیشه، و “اصغر مهتابی” (۳۵) به اتهام حمل و نگهداری یک کیلوگرم کراک و ۲۰۰ گرم شیشه به اعدام محکوم شده بودند.

دو نفر دیگر به اتهام قتل در زندان مشهد به دار آویخته شدند. یکی از این زندانیان یک فرد ۱۸ ساله بود که به اتهام قتل شخصی در سال ۱۳۸۸ به اعدام محکوم شده بود. این که این شخص در زمان ارتکاب جرم، ۱۸ سال سن داشته است یا در زمان اعدام مشخص نیست. سازمان حقوق بشر ایران در حال تحقیق در این مورد می باشد.

زندانی دیگر که در مشهد به دار آویخته شد یک فرد ۲۷ ساله بود که به اتهام قتلی در سال ۱۳۸۹ به اعدام محکوم شده بود. هویت هیچ یک از این افراد شناسایی نشده است. این اعدام‌ها اوایل صبح روز یک شنبه ۳۰ شهریور اجرا شد.

۱۳۹۳ مهر ۲, چهارشنبه

مسیح پا یدار: اجرای قریب الوقوع حکم اعدام «محسن امیر اصلانی زنجا...




مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با صدور اطلاعیه‌ای از اجرای قریب الوقوع حکم اعدام «محسن امیر اصلانی زنجانی» زندانی عقیدتی به اتهام «بدعت در دین، توهین به حضرت یونس و ارتکاب فعل حرام» در طی ساعات آتی خبر داده و از هموطنان درخواست اقدام عاجل به هدف توقف اجرای حکم وی که هم اکنون در سلول انفرادی نگهداری می‌شود نموده است.


متن کامل این اطلاعیه در پی می‌آید. یک زندانی به دلیل باورهای مذهبی خود تا ساعاتی دیگر در ایران اعدام می‌شود اطلاعیه مطبوعاتی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد یک زندانی به نام «محسن امیراصلانی زنجانی» که از اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۵ با اتهام «فساد فی الارض و بدعت در دین، توهین به حضرت یونس و ارتکاب فعل حرام» بازداشت و هم اکنون تحت حکم اعدام در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می‌شود، تا ساعاتی دیگر در سایه سکوت رسانه‌ها و بی‌اطلاعی مدافعان حقوق بشر اعدام خواهد شد. یکی از بستگان نزدیک این زندانی در آستانه اعدام به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گفت، محسن در سال ۱۳۸۵ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، وی فردی مذهبی و فعال در این حوزه بود که مدیریت برگزاری کلاسهای قرآن برای شهروندان علاقمند را نیز عهده دار بود، این منبع آگاه یادآور شدند نیروهای امنیتی بعد از بازداشت محسن او را به «بدعت در دین و ادعای ارتباط با امام زمان، توهین به حضرت یونس و نیز ارتکاب فعل حرام» متهم کردند و این پرونده هر چند پیش‌تر بابت «بدعت در دین با صدور حکم ۴ سال و ۱۰ ماه» حبس تعزیری رسیدگی شده بود، مجدداً با طرح اتهامات تکراری و تجمیع انتسابات با کیفرخواست صادره در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی در سال ۱۳۸۶ بررسی و نهایتا برای این زندانی حکم اعدام صادر شد..

اعدام چهار زندانی به اتهامات مرتبط با مواد مخدر در بندرعباس

ا

حقوق بشر ایران، ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۳: به گزارش  وب سایت رسمی دادگستری کل استان هرمزگان، چهار نفر در زندان بندر عباس  صبح روز پنجشنبه ۲۷ شهریور به دار آویخته شدند.edam-isca
بنا به این گزارش‌، این افراد به نامهای  “ف‌-م ” و “ ا-‌ر” به اتهام مشارکت درحمل و نگهداری ۹۷۰گرم هروئین در محور رودانبندرعباس و دارای سابقه کیفری ، “ح- ر” به اتهام مشارکت درحمل ۵۸۲ کیلو و ۳۵۰ گرم تریاک در شهرستان رودان و دارای سابقه کیفری و همچنین “ع‌-ن” به اتهام حمل و نگهداری یک کیلو۴۶۰گرم هروئین در محور بندرعباس- سیرجان و دارای سابقه کیفری با صدور حکم اعدام توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان بندرعباس در محل زندان مرکزی بندرعباس به دار آویخته شدند .

۱۳۹۳ شهریور ۲۷, پنجشنبه

اتهام "محاربه با خدا و فساد فی‌الارض" برای سه کشیش ایرانی





رضا ربانی، عبدالرضا علی (ماتیاس) حق‌نژاد و بهنام ایرانی سه کشیش مسیحی هستند که به "محاربه با خدا و فساد فی‌الارض" متهم شده‌اند. این اولین بار است که چنین اتهاماتی به نوکیشان مسیحی وارد می‌شود.


زندان مرکزی کرج، سه ماه است که محل زندانی سه کشیش مسیحی است که سابقا مسلمان بوده‌اند؛ عبدالرضا علی (ماتیاس) حق نژاد، رضا ربانی و بهنام ایرانی. این سه نفر در کنار ۵۲ نوکیش دیگر مسیحی به دلیل تغییر دین از اسلام به مسیحیت بازداشت و محاکمه شده‌اند.

اما آنچه وضعیت پرونده این سه کشیش را از بقیه نوکیشان مسیحی متفاوت کرده، اتهاماتی است که به آن‌ها وارد شده است. برای اولین بار این سه کشیش به "محاربه با خدا و فساد فی‌الارض" متهم شده‌اند.

بهروز صادق خانجانی، یکی از مسئولین "کلیسای ایران" به دویچه‌وله می‌گوید که این سه کشیش از سه ماه پیش در زندان کرج هستند. به گفته وی حق‌نژاد و ربانی سه ماه پیش دستگیر شده و به محاربه و فساد فی‌الارض متهم شده‌اند. اما کشیش بهنام ایرانی که از سال ۱۳۹۰ بازداشت شده، تنها به ایراد اتهام محاربه و فساد فی‌الارض تهدید شده و هنوز رسما این اتهام به او وارد نشده است.

به گفته آقای خانجانی، ۱۸ اتهام جدید به پرونده​ بهنام ایرانی اضافه شده که از جمله آنها "تبلیغ علیه نظام" است که حکم دو سال و نیم زندان اضافه بر شش سال حکم قبلی این کشیش را برایش در بر داشته است.

این در حالی است که جامعه بین‌المللی حقوق بشر در آلمان (IGFM) تاکید می‌کند که بهنام ایرانی نیز به محاربه با خدا و فساد فی‌الارض متهم شده است.



گفت و گو با بهروز صادق خانجانی درباره وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران

مارتین لسنتین، سخنگوی هیأت مدیره جامعه بین‌المللی حقوق بشر در آلمان (IGFM) به دویچه‌وله گفت که این نهاد بسیار نگران اتهامات جدیدی است که علیه کشیش بهنام ایرانی وارد شده است.

وی درباره این اتهامات می‌گوید: «این اتهامات بسیار خنده‌دار هستند و به گونه‌ای تنظیم شده‌اند که برای همیشه جلوی آزادی او را خواهند گرفت. اتهامات وارده به کشیش ایرانی طیف وسیعی از آزار جنسی تا توهین به نظام اسلامی را در بر میگیرند و در حال حاضر وی در معرض حکم اعدام قرار دارد، چرا که در کنار همه این اتهامات او به محاربه و فساد فی‌الارض هم متهم شده. اتهامات بسیار مضحکی که جایی در یک کشور دموکرات و متکثر ندارند».

بهروز صادق خانجانی می‌گوید برای جامعه مسیحیان ایران هم ایراد اتهام محاربه و فساد فی‌الارض به کشیشان بسیار تازگی دارد. او می‌گوید: «این برای ما هم عجیب بود که بازپرس محمد یاری، رئیس شعبه ۶ بازپرسی دادگاه انقلاب کرج یا استان البرز چه طور به این نتیجه رسیده که این اتهام را به این افراد وارد کند. ما تا به حال با چنین اتهامی روبرو نشده​ایم چون هیچ کدام از این کشیش​ها نه دست به اسلحه برده​اند و نه اقدامی کرده​اند که خلاف قانون و حقوق بشر باشد».

"وضعیت نوکیشان مسیحی بدتر از قبل شده"

بهنام صادق خانجانی معتقد است وضعیت نوکیشان مسیحی در یک سال اخیر و بعد از روی کار آمدن دولت روحانی به مراتب بدتر از قبل شده است. او می‌گوید طبق اطلاعات رسیده به کلیسای ایران، قبلا برخورد بازجویان وزارت اطلاعات با نوکیشان مسیحی توام با احترام بود ولی به تازگی اخباری از کتک خوردن و شکنجه این افراد نیز به این نهاد رسیده است.

بهنام ایرانی یکی از سه کشیشی که به متهم به محاربه و فساد فی‌الارض شده است

آقای خانجانی می‌گوید: «از نظر من آقای روحانی دارد توپ را به سمت رهبر پاس می‌دهد که بگوید من فعلاً کاری نمی​توانم انجام دهم. در حالی که پرونده بچه​های ما مستقیم دست وزارت اطلاعات است و این وزارت‌خانه است که دارد بچه​های ما را می‌گیرد. بحث سپاه نیست که بگوییم وابسته به رهبری است و وزارت اطلاعات هم تحت کنترل آقای روحانی است».

مسئول کلیسای ایران می‌گوید بیشترین فشارها بر نوکیشان مسیحی در شهرهای تهران، شیراز و کرج است. وی البته تاکید می‌کند که این گروه، زندانیانی نیز در دزفول و اهواز دارند که آن‌ها هم بسیار تحت فشار هستند. به عقیده آقای خانجانی، گروه‌هایی در جمهوری اسلامی قصد دارند تا با این فشارها مسیحیت پروتستان را در ایران به کلی از بین ببرند.

یکی دیگر از کشیشان ایرانی زندانی سعید عابدینی است که به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است. اتهام وی "تشکیل کلیساهای خانگی به قصد برهم زدن امنیت ملی" عنوان شده است.

مارتین لسنتین، سخنگوی هیأت مدیره جامعه بین‌المللی حقوق بشر در آلمان (IGFM) به دویچه‌وله گفت که یکی از نمایندگان پارلمان آلمان به نام اشتفان هک، پدرخواندگی رضا عابدینی را پذیرفته وتلاش‌های زیادی را برای آزادی او آغاز کرده است. به گفته وی حمایت‌های گسترده‌ای در پارلمان آلمان از این کشیش ایرانی شده وهمزمان با تلاش برای آزادی بهنام ایرانی، برای آزادی کشیش عابدینی هم تلاش می‌شود.

اعدام پنج زندانی در ملأ عام در شیراز و مرودشت






موج اعدام‌ها در ایران همچنان ادامه دارد. بر اساس گزارش منابع رسمی‌ و سازمان‌های حقوق بشری در یک ماه گذشته دستکم ۹۵ نفر در شهرهای مختلف ایران اعدام شده اند. سازمان حقوق بشر ایران بار دیگر خواستار محکومیت موج اعدام‌ها توسط جامعه جهانی‌ شد.

حقوق بشر ایران، ۲۷ شهریور ماه ۱۳۹۳: خبرگزاری‌های رسمی‌ ایران از اجرای حکم اعدام پنج نفر صبح امروز در ملأ عام در استان فارس خبر دادند.

بنا به این گزارش‌ها چهار نفر بامداد روز پنجشنبه ۲۷ شهریور در شیراز و یک نفر در مرودشت اعدام شدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران (وابسته به نیروهای امنیتی) امروز صبح سه‌ نفر به نام‌های بهرام، عدالت و محمد به اتّهام آدمربایی، ضرب و شتم و تجاوز به بانوان در میدان آزادی شیراز به دار آویخته شدند.

همچنین دو نفر به نام‌های “حسین – ش” و “جهانبخش – ب” به اتّهام سرقت مسلحانه و افساد فی الارض صبح امروز در مرودشت و شیراز(میدان آزادی) در ملاء عام به دار آویخته شدند.



روز سه‌شنبه ۲۵ شهریور ماه نیز یک زندانی به اتّهام قاچاق مواد مخدر در زندان قم به دار آویخته شد.

۱۳۹۳ شهریور ۲۴, دوشنبه

جلوگیری دادستانی از درمان امید کوکبی در خارج از زندان



گزارش‌های رسیده از ایران حاکی است که امید کوکبی، دانشجوی زندانی فوق دکترای فیزیک اتمی، با وجود وخامت وضعیت جسمانی خود اجازه درمان در خارج از زندان را دریافت نکرده است.

آقای کوکبی، که به ۱۰ سال زندان محکوم شده، مبتلا به سنگ کلیه و ناراحتی قلبی است. وی از مدتی پیش نیز به درد شدید دندان نیز مبتلا شده است.



براساس گزارش‌های رسیده به بی‌بی‌سی فارسی، در ملاقات روز گذشته وضعیت جسمی این دانشجو نامناسب بوده و گفته که با مشکل دفع مکرر سنگ کلیه در زندان روبه روست.

طبق تشخیص دندانپزشک معتمد زندان اوین، آقای کوکبی نیاز به کشیدن، عصب کشی و ترمیم فوری تعدادی از دندان‌هایش دارد، ولی دادستانی با اعزام وی به خارج از زندان برای معاینه توسط پزشک معتمد قوه قضاییه هم مخالفت می کند.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران نیز، پیشتر با صدور بیانیه ای در خصوص وضعیت این زندانی هشدار داده بود. در بیانیه این تشکل مدافع حقوق بشر آمده بود: "امید از مدت ها پیش دچار بیماری سنگ کلیه و معده است و دندان هایش هم درد می کنند. اما با وجود اینکه پزشک بهداری زندان تایید کرده که امید برای درمان نیاز دارد که به خارج از زندان منتقل شود و علی‌رغم درخواست های متعدد امید، هنوز با انتقالش برای درمان موافقت نشده و در حال حاضر بیماری او در وضعیت قرنطینه زندان تشدید شده است."

امید کوکبی، دانشجوی نخبه ۳۳ ساله، فارغ التحصیل دانشگاه شریف و دانشجوی مقطع فوق دکترای فیزیک اتمی در دانشگاه تگزاس آمریکا، در بهمن ماه ۱۳۸۹ در فرودگاه امام خمینی و در هنگام خروج از کشور بازداشت شد.



"طبق تشخیص دندانپزشک معتمد زندان اوین، آقای کوکبی نیاز به کشیدن، عصب کشی و ترمیم فوری تعدادی از دندان‌هایش دارد، ولی دادستانی با اعزام وی به خارج از زندان برای معاینه توسط پزشک معتمد قوه قضاییه هم مخالفت می کند"

این دانشجو پس از دستگیری مدت ها در انفرادی بود و پس از ۱۵ ماه "بازداشت موقت"، در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی در روز یکشنبه ۲۴ اردبیهشت ماه سال ۱۳۹۱ به ده سال حبس محکوم شد.

یک منبع آگاه با ابراز نگرانی از وضعیت آقای کوکبی در بخش قرنطینه بند هفت زندان اوین گفت: "قرنطینه زیر زمینی است که پنجره ندارد و فاقد هر گونه تهویه مناسب است. این بخش شامل ۴ اتاق است که در هر اتاق ۲۵ نفر جا گرفته اند."

این منبع افزود: "آنها حیاط ندارند و نور آفتاب نمی بینند و محیطی نیز برای قدم زدن و ورزش کردن وجود ندارد. برای ۱۰۰ نفر فقط ۴ تا دستشویی و حمام تعبیه شده که بسیار هم کوچک است و اگر وزن یک زندانی کمی زیاد باشد نمی تواند به راحتی وارد دستشویی شود."

از تاریخ ۲۱ مرداد ماه، امید کوکبی به همراه تعداد کثیری از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ به قرنطینه بند هفت منتقل شده است.



این دانشجوی زندانی، برنده جایزه انجمن فیزیک آمریکا و ترکمن است.

۱۳۹۳ شهریور ۲۱, جمعه

به دار آویخته شدن یک زن و یک مرد در رشت جهت اتهامات مرتبط با مواد مخدر

حقوق بشر ایران، ۲۰ شهریور ۱۳۹۳: به گزارش رسانه‌های دولتی ایران، یک زن ۶۰ ساله و یک مرد ۳۱ ساله  اوایل صبح روز پنج شنبه (۲۰ شهریور)  در زندان مرکزی رشت   به دار آویخته شدند.women
بر اساس گزارش تلویزیون دولتی ایران، زندانی مرد به اتهام حمل و نگهداری ۴۱۰۰ گرم مواد مخدر از نوع شیشه و زندانی زن  به اتهام مشارکت در خرید ، حمل و نگهداری ، فروش و توزیع ۳۱۹۸ گرم هروئین به اعدام محکوم شده بودند.
هویت هیچ یک از زندانیان مشخص نشده است.
در ایران، مجرمین مواد مخدر توسط دادگاه‌های انقلاب در پشت درهای بسته محاکمه می شوند. گزارش‌های بسیاری از محاکمات ناعادلانه و اعترافات اجباری ، که به عنوان مبنای بسیاری از احکام اعدام صادر شده توسط دادگاه‌های انقلاب در ایران استفاده می شوند ، وجود دارد.

به دار آویخته شدن دو مرد جوان در ملاء عام در همدان

حقوق بشر ایران، ۱۹ شهریور ۱۳۹۳: به گزارش رسانه‌های دولتی ایران، دو مرد در ملاء عام در شهرستان همدان اوایل صبح روز چهارشنبه ۱۹ شهریور به دار آویخته شدند.100914-Hamedan-1
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، این دو تن متهم به “محاربه” و افساد فی الارض بودند. به گفته این گزارش، اخلال در نظم، ایجاد ترس در میان مردم و تلاش برای تجاوز جنسی از جمله اتهامات عنوان شده علیه این افراد می باشد.
وب سایت خبری ” باشگاه خبرنگاران جوان ” گزارش داد که این زندانیان که صبح امروز به دار آویخته شدند به نامهای “وحید ق.” (۲۴) و “بهمن موسوی” (۲۲) شناسایی شدند.

دو اعدام در ملاء عام در استان مازندران






یکی از این اعدام‌ها به دلیل شورش خانواده زندانی مربوطه متوقف شد، و روز بعد انجام گردید.



حقوق بشر ایران، ۱۳ شهریور ۱۳۹۳: به گزارش رسانه‌های دولتی ایران، دو زندانی در ملاء عام در دو شهر مختلف در استان مازندران به دار آویخته شدند.

بر اساس وب سایت رسمی دادگستری استان مازندران، یکی از این زندانیان مردی به نام “محسن د. ” به اتهام قتلی در سال ۱۳۸۷ محکوم به اعدام شده بود. این اعدام قرار بود در روز دوشنبه ۱۰ شهریور در شهر محمود آباد اجرا شود که به دلیل شورش مردم اجرای آن متوقف گردید و روز سه شنبه ۱۱ شهریور تحت تدابیر شدید امنیتی انجام شد.

زندانی دیگر به نام “ع.ا.” به اتهام قتلی در سال ۱۳۸۵ به اعدام محکوم شده بود. به گزارش بلاغ نیوز ،سایت خبری تحلیلی مازندران و شمال کشور، این اعدام در ملاء عام در شهر سوادکوه انجام شد. از آغاز ماه اوت ۲۰۱۴ تا کنون دست کم ۹۰ نفر در ایران اعدام شده اند که ۱۷ مورد از این اعدام‌ها در ملاء عام اجرا شده است.