دولت هلند احتمال می دهد حریم خصوصی حدود ۳۰۰ هزار کاربر اینترنتی ایرانی با رخنه و نفوذ هکرها مواجه شده باشد.
این اظهار نظر پس از آن صورت می گیرد که هفته گذشته خبری مبنی بر جعل برخی گواهی نامه های یکی شرکت هلندی توسط هکر های ناشناس منتشر شده بود.
این گواهی نامه ها برای به رمز در آوردن و امنیت تبادل اطلاعات مورد استفاده قرار میگرفتند.
وزارت کشور هلند میگوید در پی جعل گواهینامههای امنیتی شرکت هلندی «دیجینوتار» از شرکت های زیر مجموعه «فاکس-آی تی» این احتمال وجود دارد، که نزدیک به ۳۰۰ هزار آی پی اختصاصی در ایران مورد نفوذ هکر و یا هکرهايی قرار گرفته باشد.
روز دوشنبه گذشته شرکت «فاکس-آی تی» اعلام کرد که لیستی ازاین آیپی ها را به منظور اطلاع رسانی به کاربران مورد هک قرار گرفته شد، به شرکت گوگل ارائه خواهد کرد. اما پیگری های صدای امریکا برای گفتگو با مسئولان این شرکت، تاکنون بی نتیجه مانده است.
پژمان اکبر زاده، خبرنگار رادیو زمانه در هلند، در این خصوص میگوید، شرکت هلندی مدت ها پیش متوجه این اقدام خرابکارانه شده بود اما تا به امروز آن را به اطلاع مقامات هلندی نرسانده است. بی توجهی به اين امر و عدم اقدام شرکت هلندی را با چالشی جدی مواجه کرده است.
آقای اکبر زاده در ادامه افزود، «مقامات هلندی در حال بررسی این موضوع هستند که هدف هرکرها صرفاً اطلاعات ایرانیان داخل کشور بوده و یا اطلاعات شهروندان هلندی نيز در خطر ربوده شدن است.»
بنا براین گزارش، اکنون هکرها این امکان را دارند تا با در اختيار گرفتن نسخه جعلی گواهی نامه های دیجیتالی، به حساب کاربری گوگل و جی میل کابران در ایران دسترسی داشته باشند.
شرکت «فاکس-آی تی» در بخشی از گزارش خود می گويد، ۹۹ درصد فهرست دامنههای اینترنتی و کاربرانی که از طریق گواهینامههای جعلی به گوگل وارد شدهاند در داخل ایران هستند. این یعنی قصد جاعلان گواهی نامه ها دسترسی به اطلاعات شخصی ایرانیان داخل کشور بود. این درحالی است که اکنون این هکرها نه تنها ایمیل، بلکه احتمال نفوذ به دیگر سرویسهای گوگل را نیز دارند.
با این شرایط قربانیان چگونه میتوانند از گزند هکرها در امان بمانند؟
مهدی یحيی نژاد، کارشاس اینترنت و مدیر وبسایت بالاترین، معتقد است، به روز رسانی مرتب مرور گر ها، استفاده از مرورگرهای معتبر و شناخته شده، استفاده از وی پی ان هایی که از شر کت های معتبر خارجی تهیه شده باشد و همچنین تغییر نام کاربری و یا رمزهای عبور میتواند کاربران را از گزند جاعلان گواهی نامه های امنیتی در امان بگذارد. پاک کردن کوکی ها در مرورگر اينترنتی ني در اين راستا از اهميت ويژه ای برخوردار است.
رسانه های هلندی از هویت هکرها اظهار بی اطلاعی می کنند، اما در عین حال گزارش داده اند، هکرها امضایی با مضمون «سرباز گمنام» و «جانم فدای رهبر» را در مسیر های هک شده شرکت «دیجینوتار» از خود برجای گذاشته اند.
دولت هلند اعلام کردهاست که درباره نقش احتمالی ایران در این خرابکاری ها تحقیق خواهد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه