هاشمی رفسنجانی گفت: برگزاری انتخابات پرشور با همدلی و مشارکت همه گروهها و سلایق مختلف درون خانواده انقلاب میسر است و هیچ گاه تک صدائی و انحصارگرایی جوابگوی اداره کشور نبوده و نخواهد بود.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص وی در دیدار جمعی از استادان حوزه علمیه قم در پاسخ به سوالی پیرامون لزوم تبیین و روشن شدن مبانی دینی نظارت و کنترل قدرت، این مهم را یکی از مباحث همبستگی مبارزان انقلاب با گروههای دیگردر زندانهای شاه خواند و گفت: به لحاظ دینی و شرعی و نیز روایات ائمه معصومین (ع) ، مبانی و لزوم کنترل و نظارت پذیری قدرت روشن است و شک و شبههای در این مورد وجود ندارد، اما ممکن است در مواردی توجهی به این مبانی نشود چرا که برخی انحصارطلبانه، نظارت و کنترل براساس قانون را بر نمیتابند.
هاشمی رفسنجانی ایجاد سوال در اذهان اقشار فرهیخته جامعه را به دلیل دلبستگی آنان به نظام و توقع و انتظار آنان از حکومت اسلامی دانست و گفت: مردم و اقشار مختلف جامعه توقعات و انتظاراتی از حکومت اسلامی داشته و دارند که با گذشت سه دهه از تاسیس نظام اسلامی ، خواستار تحقق کامل این انتظارات هستند.
وی با مرور وقایع دوران جنگ وسازندگی، به اداره قابل قبول کشور براساس برنامه های پنج ساله و با وجود کمبود شدید منابع اشاره کرد و تصریح کرد: متاسفانه حرکتهای انحرافی از مسیر اصلی انقلاب زمانی شروع شد که برخی جریانهای فکری، وجود روحانیت ، علما و مراجع را مانع رسیدن به اهداف خود دیدند و سعی کردند برنامههای خود را برای تضعیف این شجره طیبه و منزوی کردن مدیران لایق عملیاتی کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه اگر قبح و زشتی تجسس ، زور گویی ، اهانت و بی بند و باری و نیز دروغ، تهمت، بداخلاقی که از مسلّمات قرآن و اسلام است شکسته شود دیگر جایی برای دفاع از اسلام در میان مردم و بخصوص جوانان باقی نمیماند، تاکید کرد: حضرت امام (ره) تخلف از قانون مصوب حکومت اسلامی را با هر بهانهای حرام میدانستند ولی شاهدیم متاسفانه در برخی موارد علنا به قانون دهن کجی شده و به آن عمل نمیشود.
هاشمی رفسنجانی اجرای ناقص برنامه پنج ساله چهارم، سند چشم انداز، سیاستهای کلی مصوب و ابلاغی رهبری، قوانین مصوب مجلس و فسادهای کلان را نمونهای بارز در این زمینه خواند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پذیرش اشتباه و بازگشت به خواست اسلام و مردم را قدم اول اصلاح امور عنوان کرد و گفت: اگر با مردم صادقانه سخن بگوییم و مدبرانه عمل کنیم قطعاً مردم خوب و وفادار ایران هم در اصلاح امور بیشتر مشارکت خواهند کرد.
هاشمی رفسنجانی در ادامه جلسه درپاسخ به پرسشهای متعدد تعدادی از حاضران پیرامون لزوم پاسخگو و نظارت پذیر کردن مسوولان و نیز تسهیل مشارکت مردم، گروهها و احزاب در اداره جامعه گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحیه آن در ذات خود مترقی و متناسب نیازهای جامعه است و در حال حاضر نیز از توانایی قابل قبولی برای ایجاد توسعه و پیشرفت و احقاق حقوق مردم برخوردار است، اگرچه نقایصی هم دارد که باید در زمان مناسب برطرف کرد.
وی افزود: آنچه باعث بروز مشکلات شده قانون اساسی و نظام نیست بلکه حاکم کردن سلایق فردی بر قانون و سیستم حکومتی و نیز خارج ساختن مسئولیتها و عملکردها از حوزه نظارتهای قانونی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه