سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۰ دی ۳۰, جمعه

بستری شدن ابوالفضل طبرزدی در بخش اعصاب


با بازداشت سه روزنامه نگار و یک مترجم دور تازه ای از بازداشت های فله ای روزنامه نگاران و فعالان مدنی که از هفته گذشته آغاز شده بود ادامه یافت.
محمد سلیمانی نیا، پرستو دوکوهکی، مرضیه رسولی و سهام بورقانی سه روزنامه نگاری هستند که طی روزهای گذشته بازداشت شده اند. محمد سلیمانی نیا، مترجم کتاب "عطر سنبل، عطر کاج" است و براساس گزارشسازمان گزارشگران بدون مرز، مدیر شبکۀ اجتماعی متخصصان ایران (یو 24)، طراح و میزبان نزدیک به 40 سایت اینترنتی در ایران است. هنوز هیچ خبری از محل نگهداری و علت بازداشت این مترجم که از 20 دی ماه در بازداشت به سر می برد در دست نیست.
اما نزدیکان پرستو دوکوهکی، روزنامه نگاری که روز یکشنبه بازداشت شده به "روز" گفتند او در بند 2 الف سپاه نگهداری می شود. به گفته آنها در حکمی که هنگام بازداشت به خانواده خانم دوکوهکی نشان داده شده علت بازداشت، اتهام تبلیغ علیه نظام ذکر شده بود.
نزدیکان خانم دوکوهکی می گویند به خانواده این روزنامه نگار گفته شده از هر گونه مصاحبه ای خودداری کنند.او دو روز اول بازداشت هم با خانواده خود تماس تلفنی داشته اما پس از خبری شدن بازداشت، تماس او با خانواده اش قطع شده است.
آنها می گویند پرستو مدتها بود کار روزنامه نگاری نمیکرد و فعالیت خبری نداشت و از بازداشت او به شدت متعجب شده اند. او به عنوان مترجم و ویراستار با بنیاد شریعتی همکاری داشت.
پرستو دوکوهکی، نویسنده وبلاگ معروف "زن نوشت" است و با روزنامه های یاس نو، اعتماد ملی، سرمایه و شرق به عنوان خبرنگار حوزه اجتماعی همکاری داشته است. دو روز پس از دستگیری پرستو دوکوهکی، یعنی شامگاه سه شنبه، مرضیه رسولی، خبرنگار حوزه هنر و فرهنگ نیز بازداشت شد. به گفته نزدیکان خانم رسولی در حکم بازداشت او اتهام اقدام علیه امنیت ملی ذکر شده بود.
این روزنامه نگار نیز با روزنامه های شرق و اعتماد همکاری داشت و هنوز از محل نگهداری او خبری در دست نیست.
روز گذشته اما گزارش ها از بازداشت سهام بورقانی حکایت داشت. از اتهام و محل نگهداری و همچنین ارگان بازداشت کننده آقای بورقانی اطلاعی در دست نیست و براساس گزارش ها این روزنامه نگار در غیاب همسر و خانواده اش بازداشت شده است.
سهام بورقانی نیز از همکاران روزنامه های شرق و اعتماد بوده و فرزند احمد بورقانی، نماینده مجلس ششم و معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت اصلاحات است.
دور جدید بازداشت های فله ای اما به این روزنامه نگاران خلاصه نمی شود. فاطمه خردمند، سعید مدنی و احسان هوشمند ، سه روزنامه نگار، پژوهشگر و فعال مدنی هستند که 17 دی ماه بازداشت شده اند.
سعید مدنی، جامعه شناس و فعال ملی و مذهبی است که هیچ اطلاعی از وضعیت، محل نگهداری و اتهامی که به او نسبت داده شده در دست نیست.
فاطمه خردمند اما روزنامه نگار و همسر مسعود لواسانی است. آقای لواسانی خود به تازگی از زندان ازاد شده است. آقای لواسانی که در صفحه فیس بوک اش خبر بازداشت همسرش توسط ماموران دادستانی را داده بود روز گذشته درباره آخرین وضعیت این روزنامه نگار نوشت: فاطمه امروز صبح تماس گرفت. تماس امروزش خیلی داغونم کرد؛ بر عکس دفعه ی قبل که با هم صحبت کرده بودیم و صدایش خیلی رسا و محکم بود و با اطمینان سخن می گفت، امروز صدایش می لرزید و... وقتی گفت که حالش خوب نیست خیلی نگرانم کرد که داروهایش را در اختیارش می گذارند یا نه؟ ازاو پرسیدیم چرا اینقدر طول کشید چه قدر میخواهند نگهت دارند؟ فاطمه گفت نمی دونم...
آقای لواسانی با ابراز نگرانی شدید از وضعیت همسرش به بیماری او اشاره کرده و نوشته است: فاطمه گفت حالش خوب نیست نگرانم که تشنج نکرده باشد.
احسان هوشمند ، روزنامه نگار و فعال ملی مذهبی نیز که 17 دی ماه بازداشت شده از نویسندگان مجله چشم انداز ایران است. از وضعیت و اتهام انتسابی به او نیز خبری در دست نیست.
پیش از آنها ، آرش صادقی ، فعال دانشجویی و همچنین شریف ساعدپناه و مظفر صالح‌نیا دو عضو هیات مدیره تشکل اتحاد آزاد کارگران ایران بازداشت شده بودند.
فواد خانجانی، دانشجوی بهائی محروم از تحصیل نیز که به 4 سال حبس تعزیری محکوم شده برای سپری کردن دوران محکومیت خود بازداشت شده و علی فرید یحیایی، فعال ملی مذهبی هم به دادگاه انقلاب تبریز احضار شده است.

 

وضعیت وخیم ابوالفضل طبرزدی
گزارش ها اما از وضعیت وخیم ابوالفضل طبرزدی، فعال حقوق بشر و برادرزاده حشمت الله طبرزدی، دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران حکایت دارد.
دکتر طبرزدی، پدر ابوالفضل طبرزدی در این زمینه به "روز" میگوید که فرزندش در بخش اعصاب و روان بیمارستان گلستان اهواز بستری شده است.
ابوالفضل طبرزدی به 15 ماه حبس تعزیری محکوم شده و در زندان کارون اهواز به سر می برد. او به گفته خانواده اش هنگام بازداشت وضعیت روحی بسیار خوبی داشته اما در زندان دچار مشکلات روحی شدیدی شده تا جاییکه در بخش اعصاب و روان بیمارستان بستری شده است.
پدر آقای طبرزدی میگوید: ابوالفضل از نظر روحی به شدت مشکل دارد و مجموعه مسائلی که پیش آمده و شرایط زندان او را که روحیه ای بسیار قوی داشت به چنین روزی در آورده. به هر حال شرایط زندان و مسائلی که در جامعه است بر روحیه ابوالفضل و جوانان فعال و حساسی چون او تاثیر منفی میگذارد.
آقای طبرزدی که روز گذشته فرزندش را در بیمارستان ملاقات کرده می افزاید: ابوالفضل به شدت لاغر و ضعیف شده اما خوشبختانه مسئولان همکاری کردند و او را به بیمارستان آوردند ما هم او را مرتب می بینیم و امیدواریم هر چه سریع تر به وضعیت عادی خود بازگردد؛ از شما هم میخواهیم برای سلامتی او دعا کنید.
به گفته او فرزندش با دستبند و پابند در بیمارستان است: "اگر قانون حکم میکند که او دستبند و پابند داشته باشد اشکالی ندارد ما به قانون احترام می گذاریم اما حرفمان این است که قانون برای همه و در یک سطح اعمال شود نه فقط در دستبند و پابند بستن به یک زندانی که در بیمارستان بستری است و حالش که بهتر شود به زندان بازخواهد گشت. قانون برای همه اجرا شود و وقتی کسی را برای مثلا ده سال زندان بازداشت میکنند و انسان سالمی را زندان می برند بعد از ده سال او را سالم تحویل خانواده اش بدهند.
او می افزاید: ابوالفضل شخصیتی بسیار قوی و محکم دارد. او حتی وکیل هم نگرفت و خود از خود در دادگاه دفاع کرد. آی کی یوی او 150 است و در 5 ترم دانشگاه را تمام کرد و بسیار جوان باهوشی است همیشه افسوس میخورد و میگفت کشور سوئیس پلیس ندارد، کاش کشور ما هم به آن سطح برسد. رنج می برد از دیدن پدر و مادرش در صف ملاقات زندان و مسائلی که در زندان می دید و... او سبز بود و الان هم هست؛ دستبند سبز همچنان بر مچ او است اما او یک سبز پایبند به قانون و معتقدست که قانون باید برای همه یکسان به اجرا درآید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه