براساس گزارش روزنامه گاردین این حکم دادگاه کانادا بهطور غیابی علیه مهدی هاشمی صادر شده اما او اتهام شکنجه علیه رقیب اقتصادی خود را رد کرده است.
روزنامه گاردین نوشت که دادگاه عالی انتاریو مهدی هاشمی را به اتهام «زندانی کردن و شکنجه» هوشنگ بوذری، رقیب اقتصادی او، در سالهای دهه ۹۰ به پرداخت ۳.۷ میلیون خسارت محکوم کرده ست.
حکم دادگاه به دانشگاه آکسفورد، محل تحصیل مهدی هاشمی، فرستاده شده است اما چون آقای هاشمی اغلب به دوبی سفر میکند این حکم در قفسه مربوط به او قرار داده شده و نسخهای از حکم به پروفسور اندرو همیلتون، معاون دانشگاه، ابلاغ شده است.
پیش از این در ماه اوت سال جاری این دادگاه کانادایی مهدی هاشمی را به پرداخت ۲.۱ میلیون پوند به هوشنگ بوذری و خانوادهاش محکوم کرده بود.
هوشنگ بوذری یک شهروند ایرانی-کانادایی است که به گفته خودش در سال ۱۹۹۳ پس از امتناع از پرداخت ۵۰ میلیون دلار رشوه به مهدی هاشمی، به مدت هفت ماه در ایران زندانی بود. مهدی هاشمی در آن زمان در وزارت نفت مسئولیت داشت.
مهدی هاشمی در بیانیهای که از طریق ای-میل برای گاردین فرستاده، این اتهامات را «بیاساس» دانسته و هرگونه اتهام ازجمله شکنجه را رد کرده است.
آقای هاشمی در این بیانیه گفته است که بهطور غیابی از حکم دادگاه آگاه شده و فرصت دفاع از خود را نداشته است.
او درعین حال تأکید کرده که فرد موردنظر با انگیزه «حرص و طمع» این اتهامات را مطرح کرده است.
دانشگاه آکسفورد نیز اعلام کرده که بهتازگی از این حکم دادگاه کانادا علیه مهدی هاشمی مطلع شده است.
یک سخنگوی دانشگاه آکسفورد گفته است که جایگاه این حکم دادگاه کانادایی در سیستم قضایی بریتانیا و مقررات این دانشگاه مشخص نیست.
هوشنگ بوذری کیست
آقای بوذری پیش از این گفته بود که پس از قبول نکردن پرداخت رشوه ۵۰ میلیون دلاری به مهدی هاشمی در جریان یک قرارداد نفتی، در ژوئن سال ۱۹۹۳ توسط ماموران امنیتی در تهران ربوده و به مدت هشت ماه در زندان اوین حبس و در بسیاری موارد شکنجه شده است.
هوشنگ بوذری در سال ۱۹۸۴ سفیر ایران در ونزوئلا بوده است و همکاری او با شرکت ملی نفت ایران به گفته خودش زمانی در او جرقه زد که از وجود منبع بزرگ نفت و گاز پارس جنوبی آگاه شد .
در آوریل ۱۹۹۲ یک کنسرسیوم متشکل از پنج شرکت اروپایی و ژاپنی از طریق آقای بوذری ایجاد شد، کنسرسیومی که قراردادی به ارزش ۱.۷۸ میلیارد دلار برای بهرهبرداری از پارس جنوبی امضا کرد.
به گفته آقای بوذری پس از امضای این قرارداد مهدی هاشمی ۵۰ میلیون دلار رشوه درخواست کرده «تا در اجرای پروژه تسریع شود» اما بوذری با پرداخت آن مخالفت میکند.
آقای بوذری در ژوئن سال ۱۹۹۳ در آپارتمان خود در تهران ربوده میشود؛ به زندان اوین برده میشود و در آنجا تحت انواع شکنجهها قرار میگیرد و پس از هشت ماه آزاد میشود.
هوشنگ بوذری در سال ۱۹۹۵ در کانادا از مهدی هاشمی به دادگاه شکایت میکند.
آقای بوذری به گاردین گفته است: در آن زمان با داشتن ۲۸ کارمند و ارتباط با شرکتهای بزرگ نفتی، یک قرارداد ۱.۸ میلیارد دلاری با شرکت ملی نفت ایران داشتم. اما ناگهان همه چیز را از دست دادم. هدف این بود که این قرارداد را از من بگیرند که در نتیجه آن مهدی وارد قرارداد شد و اکنون صاحب آن است.
مهدی هاشمی در اکتبر سال گذشته میلادی (مهرماه سال گذشته شمسی) برای تحصیل در دوره پنجساله مقطع دکتری در دانشکده مطالعات شرقی دانشگاه آکسفورد پذیرفته شد.
آقای هاشمی پیش از این ازسوی شرکتهای مهم نفتی توتال و استات اویل متهم به دریافت میلیونها دلار رشوه شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه