سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۰ آبان ۳۰, دوشنبه

دو ماه بلاتکلیفی مجتبی میرطهماسب مستندساز زندانی در اوین


مجتبی میرطهماسب مستندسازی که به اتهام همکاری با شبکه بی بی سی فارسی در شهریور ماه سال جاری به همراه چند مستندساز دیگر بازداشت شده بود، همچنان در شرایط بلاتکلیف در زندان اوین به سر می‌برد.
به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» پیگیری‌های خانواده و نزدیکان این مستندساز نتیجه‌ای در پی نداشته و با وعده‌های مکرر مبنی بر آزادی، او را همچنان در زندان اوین و در بازداشت نگاه داشته‌اند.
میرطهماسب که آخرین فیلم او با نام «این فیلم نیست» درباره جعفر پناهی در جشنواره کن نمایش داده شد، بعد از بازداشت به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و ۳۲ روز را در سلول‌های انفرادی این بند به سر برد و پس از آن به سلول‌ دو نفره منتقل شده است. وی هر دو هفته یک‌بار در این مدت ملاقات داشته است.
با وجود این‌که به خانواده وی اطلاع داده شده که سه هفته از تکمیل پرونده وی می‌گذرد، اما همچنان این مستندساز در زندان به سر می‌برد. بازجویان از وی خواسته‌اند که برگه‌هایی را امضا کند به عنوان قبول برخی اتهامات که مجتبی میرطهماسب از قبول آن سر باز زده و همین امر موجب استمرار بازداشت وی شده است.
روز ۱۸ آبان ماه جاری سالگرد تولد ۴۰ سالگی این مستندساز ایرانی بود که خانواده وی نیز انتظار آزادی او را می‌کشیدند که این مساله اتفاق نیافتاده است.
پیش‌تر ناصر صفاریان و محسن شهرنازدار در تاریخ ۱۸ مهر ماه و کتایون شهابی و مهران زینت بخش در تاریخ ۱۸ آبان ماه از زندان آزاد شده بودند.
این مستندسازان بعد از پخش مستندی در بی بی سی فارسی از زند‌گی سیاسی آقای خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی  با عنوان «خط و نشان رهبر» صورت گرفته بود.
بازداشت مجتبی میرطهماسب و دیگر مستندسازان در حالی صورت گرفته بود کهبی بی سی  فارسی با رد همکاری هر شخصی در ایران با این شکبه خبری اعلام کرده بود «این افراد مستندسازانی مستقل هستند که آثارشان در جشنواره ها و سایر رویدادهای بین المللی به نمایش درآمده است و تلویزیون بی بی سی فارسی به شیوه رایج برنامه آپارات (مخصوص پخش فیلم های مستند)، حق پخش این فیلم ها را خریده است. این فیلمها بصورت مستقل تهیه شده بود و بی بی سی فارسی سفارش ساخت شان را نداده بود.»
با این حال رسانه‌های وابسته به حکومت جمهوری اسلامی  مدعی شده بودند که این مستندسازان «تامین‌کننده اطلاعات، فیلم، خبر، و گزارش پنهانی با محوریت سیاه‌نمایی در مورد ایران و ملت ایران از محیط‌های مختلف» برای بی‌بی سی فارسی بوده‌اند.
برنامه آپارات اغلب مستندهایی را پخش می‌کند که پیش از این ساخته و در جشنواره‌ها و محافل سینمایی مختلف نمایش داده شده‌اند.
تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی به‌خصوص پس از انتخابات خرداد ۸۸ از سوی عالی‌ترین مقامات جمهوری اسلامی به ایفای نقش در اعتراض‌ها متهم شده اما مدیران این شبکه همواره گفته‌اند که هیچ خبرنگار یا همکاری در ایران ندارند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه