سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۰ آبان ۲۴, سه‌شنبه

دو تا پنج سال زندان؛ مجازات ایرانیانی که به اسرائیل سفر می‌کنند


مجلس ایران روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه کلیات و همزمان جزئیات طرحی را به تصویب رساند که با اجرای آن، برای ایرانیانی که به اسرائیل سفر می‌کنند مجازات دو تا پنج سال زندان در نظر گرفته می‌شود.
به نوشته وبسایت مردمک به نقل از رسانه های دولتی، نمایندگان مجلس ایران با تصویب کلیات طرح تشدید مجازات مسافرت به اسرائیل که از آن با عنوان «فلسطین اشغالی» یاد کردند و اصلاح ماده ۳۶ قانون گذرنامه، جزئیات طرح را نیز به تصویب رساندند.
با اصلاح ماده ۳۶ قانون گذرنامه قرار شد هر ایرانی که به اسرائیل تردد کند به حبس از دو تا پنج سال و از محرومیت از داشتن گذرنامه از سه سال تا پنج سال محکوم شود.
کلیات این طرح با ۱۳۱ رای موافق، سه رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع و ماده واحده آن با ۱۱۶ موافق و ۱۸ رای ممتنع به تصویب نمایندگان مجلس ایران رسید.
در ماده ۲۴ قانون گذرنامه ایران که در سال ۱۳۵۱ به تصویب رسیده، آمده بود که گذرنامه ایرانی برای سفر به تمامی کشورها اعتبار دارد مگر کشورهایی که «دولت در موارد مقتضی» سفر ایرانیان را به آن کشورها ممنوع کرده باشد.
در ماده ۳۶ همین قانون نیز مجازات افرادی که از این ماده سرپیچی کنند یک تا دو ماه حبس و یکهزار تا ۱۰ هزار ریال جریمه نقدی و یا هر دو مجازات با هم تعیین شده بود.
اما حالا ضمن تشدید مجازات ترددکنندگان، نام «فلسطین اشغالی» نیز به متن قانون گذرنامه اضافه شده است.
کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در واکنش به این تغییرات در قانون گذرنامه گفته است: اضافه کردن عنوان «فلسطین اشغالی» به متن این قانون ضرورتی ندارد. زیرا همین الان هم سفر به سرزمین‌های اسرائیل ممنوع است و لازم نیست که در قانون از آن نامی برده شود که آنها تصور کنند ما به حکومتشان رسمیت داده‌ایم.
از پس از انقلاب ایران در بهمن ۱۳۷۹، روابط رسمی و غیررسمی ایران و اسرائیل به حالت تعلیق درآمد.
از همان زمان ایران در نخستین موضع گیری رسمی خود، در اطلاعیه‌ای، دستور اخراج ۳۲ کارمند اسرائیلی شعبه هواپیمایی ال‌عال ایران را صادر کرد و خواستار قطع کامل روابط ایران و اسرائیل شد.
اما روابط این دو کشور با روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد شکل دیگری به خود گرفت تا حدی که گاهی تا حد تهدیدهای نظامی متقابل نیز پیش رفته‌ و محمود احمدی‌نژاد در چند سخنرانی خواستار محو اسرائیل شده است.
جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و براساس قانونی نانوشته، حتی ورزشکاران ایرانی نیز حق رقابت با ورزشکاران اسرائیلی را ندارند.
حسین درخشان وبلاگ نویس مخالف دولت یکی از کسانی است که از جمله به دلیل سفر به اسرائیل، به تحمل ۱۹ سال زندان محکوم شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه