روزنامه ایران دو سال پس از آنکه سعید لیلاز، روزنامهنگار و تحلیلگر اقتصادی با حکم دادگاه تجدیدنظر انقلاب تهران به شش سال حبس قطعی محکوم شد، خبر آن را منتشر کرد.
روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت دهم در گزارشی که سهشنبه، دهم آبانماه منتشر کرده، اتهام او را «اقدام علیه امنیتملی»، «توهین به مقامهای جمهوری اسلامی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان کرده است.
این سردبیر سابق روزنامه اقتصادی سرمایه، از جمله فعالان سیاسی است که به «تقلب» در انتخابات دوره دهم که منجر به انتخاب محمود احمدینژاد به عنوان رئیسجمهوری ایران شد، اعتراض داشتند.
آقای لیلاز ۲۷ خرداد سال ۸۸، در جریان ناآرامیهای پس از انتخابات ریاستجمهوری در منزلاش بازداشت شد و در دادگاههایی که از تلویزیون ایران پخش شد حضور داشت و حدود ۹ ماه نیز در زندان بهسر برد.
دادگاه بدوی این روزنامهنگار را در آذر همان سال ابتدا به ۹ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاقمحکوم کرد. اما چندماه بعد خبر رسید که دادگاه تجدید نظر، حکم او را به شش سال حبسکاهش داده و قطعی شده است.
دادگاه بدوی این روزنامهنگار را در آذر همان سال ابتدا به ۹ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاقمحکوم کرد. اما چندماه بعد خبر رسید که دادگاه تجدید نظر، حکم او را به شش سال حبسکاهش داده و قطعی شده است.
به گزارش روزنامه ایران، در کیفر خواست، او یکی از عوامل موثر در رویدادهای انتخابات ریاست جمهوری معرفی شده که با سخنرانی در ستادهای میرحسین موسوی در «بروز آشوب، القای تقلب در انتخابات و سیاهنمایی عملکرد اقتصادی دولت» نقش داشته است.
آقای لیلاز از جمله کسانی بود که در راهپیمایی اعتراضی ۲۵ خرداد ۸۸ شرکت کرد و در این کیفر خواست آمده است که او در «خیابان آزادی در درگیری و حمله به ماموران و آتشزدن اماکن دولتی و خصوصی حضور فعال داشته است».
همچنین بر اساس این کیفرخواست، او با میرمحمدحسین رسام، کارمند ایرانی سفارت بریتانیا در تهران که به نوشته این روزنامه «۱۳۰منبع خبری و نفوذی» داشته، رابطهای موثر داشته است.
این روزنامه نوشته است که سعید لیلاز در «بازجوییها» به ارتباط خود با دیپلماتهای سفارت بریتانیا و ارائه تحلیل به آنها درباره پرونده هستهای، سیاستهای اقتصادی دولت، دیدگاه احمدینژاد درباره هولوکاست و شکست اصلاحطلبان در انتخابات دوره نهم اعتراف کرده است.
آقای رسام از جمله ۹ کارمند سفارت بریتانیا در تهران بود که در روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و چند روز بعد با سپردن وثیقه صد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
آقای لیلاز پیشتر در محاکمه خود درباره اتهام ارتباط با بیگانگان از طریق آقای رسام، گفته بود که به دلیل اقتضای شغل روزنامهنگاری ممکن است با هر فردی در ارتباط بوده باشد.
این روزنامه نگار و تحلیلگر، همواره از منتقدان سیاستهای اقتصادی دولت اصولگرا بوده و شهرویور ماه در آخرین اظهارنظر خود درباره اختلاس گفته است که فسادی به بزرگی پانزده میلیارد دلار در شبکه بانکی ایران وجود دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه