وکیل شیرکو معارفی، فعال سیاسی کرد زندانی در ایران، گفته است که حکم اعدام این فعال به تعویق افتاده است اگرچه ممکن است هر لحظه اعدام شود.
خلیل بهرامیان روز دوشنبه دوم مه (۱۲ اردیبهشت) به روزنامه بریتانیایی گاردین گفت: قرار بود شیرکو معارفی، فعال سیاسی، روز یکشنبه اعدام شود اما حکم اعدام او برای تجدیدنظر احتمالی در قوه قضائیه به تعویق افتاده است.
شیرکو معارفی، فعال سیاسی کرد، در اکتبر ۲۰۰۸ (سال ۱۳۸۷) به اتهام عضویت در حزب کومله بازداشت شد. کومله، یک حزب مخالف جمهوری است و ایران حزب کومله را تروریست میداند.
آقای معارفی به «محاربه و اقدام علیه امنیت ملی» محکوم و براساس این حکم، به اعدام محکوم شد.
اکنون وکیل او به گاردین گفته است که میترسد جمهوری اسلامی بدون اعلام قبلی آقای شیرکو را اعدام کند.
آقای بهرامیان تاکید کرد: شیرکو بیگناه است و اتهام محاربه برای افرادی صادر میشود که علیه حکومت سلاح به دست گرفتهاند اما آقای معارفی یک فعال صلحجو بوده است.
دیدهبان حقوق بشر و عفو بینالملل از ایران خواستهاند حکم اعدام آقای معارفی را تغییر دهد.
درمدت چند ماه گذشته این دومین بار است که حکم اعدام شهروندان کرد در ایران به تعویق افتاده است.
حکم اعدام حبیبالله لطیفی، که قرار بود پنجم دی ماه سال ۱۳۸۸ به اجرا گذاشته شود، درحال حاضر به تعویق افتاده است.
اعدام شیرکو معارفی در شرایطی به تعویق افتاده است که تاکنون چند فعال سیاسی کرد در ایران اعدام شدهاند.
زینب جلالیان، دختر ۲۸ ساله کرد در آذر ماه ۸۸ و احسان فتاحیان، جوان ۲۸ ساله کرد، آبان ماه ۸۸ در ایران اعدام شدند.
اعدام فرزاد كمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علمهولی و مهدی اسلامیان، پنج کرد مخالف با دولت جمهوری اسلامی به جرم «دستداشتن در عملیات تروریستی» در اردیبهشت سال ۸۸ بازتاب گستردهای داشت.
این اعدامها با اعتراض بسیاری از احزاب و ایرانیان خارج از کشور و سازمانها و نهادهای سیاسی ملی و بینالمللی روبهرو شد. مردم کرد ساکن مناطق غرب ایران دست به تجمعهای اعتراض آمیز زدند و عزای عمومی اعلام کردند.
پس از اعدام جوانان کرد در ایران عبدالجبار کرمی، نماینده مردم شهرهای سنندج، کامیاران و دیواندره در استان کردستان، با نوشتن نامهای خطاب به رئیس قوه قضائیه، نگرشهای قوه قضائیه نسبت به جامعه کرد و اهل سنت را «تبعیضآمیز» دانسته و از صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه خواسته بود این نگرشها را عوض کند.
بازداشت و اعدام فعالان کرد و تهدیدها علیه روحانیون اهل سنت در سطح استان کردستان بخشی از مشکلات این اقلیت است که فعالان حقوق بشر بهویژه طی سال گذشته در مورد شدت گرفتن آن ابراز نگرانی کرده بودند.
دیدهبان حقوق بشر و عفو بینالملل نیز از افزایش مجازات اعدام در ایران ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که سال گذشته (میلادی) شمار اعدام شدگان در ایران، پس از چین، بیش از هر کشور دیگری بوده است.
فعالان حقوق بشر به گاردین گفتهاند که افزایش اعدام در ایران، تاکتیکی برای ترساندن مردم ایران در زمانی است که جنبشهای طرفداری از دموکراسی درحال فراگرفتن سراسر خاورمیانه اس
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه