سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۱ فروردین ۲۸, دوشنبه

خودداری علی معزی، زندانی سیاسی، از حضور در جلسه‌ی دادگاه

علی معزی در نامه‌ای خطاب به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اعلام کرده:این محاکم فرمایشی با احکام از پیش معین شده را فاقد مشروعیت می‌دانم چرا که قاضی و پرونده‌سازان این محاکم خود محکوم هستند.

علی معزی، زندانی سیاسی حاضر در بند ۳۵۰ زندان اوین که از خردادماه ۹۰ تاکنون در بازداشت موقت به سر می‌برد و ۷ ماه را در بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین سپری کرده است، روز شنبه ۲۰ فروردین ماه ۹۱ از حضور در دادگاه انقلاب امتناع کرد.
معزی حدود سه ماه و نیم را در انفرادی گذرانده و به اتهام شرکت در مراسم یادبود محسن دکمه‌چی، علی صارمی و جعفر کاظمی بازداشت شده بود.جعفر کاظمی و علی صارمی، بیش از یک سال پیش در زندان اوین اعدام شدند و محسن دکمه‌چی نیز، به دلیل بیماری سرطان و عدم اعطای مرخصی استعلاجی جهت مداوا، در زندان رجایی‌شهر درگذشت.
پیش از این نیز، دادگاه انقلاب کرج، علی معزی را در پاییز ۸۷ به اتهام دیدار با همسر و ۲ تن از فرزندانش در اشرف به ۲ سال زندان محکوم کرده بود.
علی معزی در نامه‌ای خطاب به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اعلام کرده بود:" به دلیل اینکه در سال‌های اخیر عده‌ای از هم‌میهنانم بنا به دستور و رأی ناحق دادگاه‌های انقلاب مظلومانه اعدام شده‌اند، این محاکم فرمایشی با احکام از پیش معین شده را فاقد مشروعیت می‌دانم چرا که قاضی و پرونده‌سازان این محاکم خود محکوم هستند."
اعلام امتناع علی معزی با واکنش مقامات زندان اوین مواجه شد و با زدن دستبند وی را آماده اعزام به دادگاه کردند ولی اصرار این زندانی سیاسی مبنی بر غیرقانونی بودن محاکم انقلاب، آنان را منصرف و وی را به بند ۳۵۰ زندان اوین بازگرداندند.
دادگاه‌های انقلاب به اعتقاد بسیاری از حقوقدانان به استناد قانون اساسی و مذاکرات مجلس موسسان قانون اساسی فاقد مشروعیت قانونی است (اصول ۱۵۹، ۱۷۲ و ۱۷۳ قانون اساسی) و به دلیل عدم حضور هیأت منصفه و غیرعلنی بودن جلسات آن برخلاف اصل ۱۶۸ قانون اساسی و تبصره ذیل ماده ۲۰ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب، تاکنون از سوی تعدادی از زندانیان از جمله سید محمد سیف‌زاده از مؤسسان کانون مدافعان حقوق بشر و ابوالفضل قدیانی عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و تنی چند از زندانیان مورد تحریم قرار گرفته است.
عدم رعایت قانون در مراحل تحقیق، جلب، محرومیت از حق انتخاب وکیل، فقدان دادرسی منصفانه و صدور حکم از جمله مواردی است که تقریبا در مورد تمام زندانیان سیاسی در سال‌های اخیر گزارش شده و عادلانه بودن محاکم را زیر سوال برده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه