با وجود سپری شدن بیش از یک ماه از بازداشت سعید مدنی، روزنامهنگار، فعال ملی- مذهبی، نویسنده و پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی، هیچ خبری از وضع او در دست نیست.
بر اساس گزارش رسیده به "ندای سبز آزادی"، با وجود گذشت یک ماه از بازداشت غیرقانونی دکتر مدنی، او هیچ تماسی با خانواده نداشته و وکلای وی نیز موفق به دیدار با وی نشدهاند. هیچ اطلاعی از وضع وی، بازداشتگاه محل نگهداری او و نیز اتهاماتی که منجر به دستگیری مجدد این تحلیلگر و کنشگر سیاسی حامی جنبش سبز شده، موجود نیست.
این در حالی است که برخی شنیده های نگران کننده در مورد بازجوییهای نامشروع و فشارهای شدید بازجوهای وزارت اطلاعات بر وی در سلولهای انفرادی اوین، در محافل سیاسی و مطبوعاتی منتشر شده؛ و بر نگرانی ها در مورد وضع این جامعه شناس و فعال سیاسی افزوده است.
سعید مدنی، فعال ملی-مذهبی در نیمه دی ماه گذشته در خیابان بازداشت شد. او پس از بازرسی منزل و محل کارش در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، به سلولهای انفرادی زندان اوین منتقل شد.
همزمان با بازداشت این کنشگر سیاسی و محقق علوم اجتماعی، خواهرزاده اش نیز در اصفهان بازداشت شده است.
مدنی ازجمله پایه گذاران ماهنامه ایران فردا در کنار مهندس عزت الله سحابی، و دبیر اجتماعی این نشریه بوده است. او همچنین از جمله پژوهشگران ارشد در حوزه آسیبهای اجتماعی (فقر، اعتیاد و فحشا)، عضو هیات علمی دانشگاه بهزیستی و سردبیر فصلنامه علمی-پژوهشی رفاه اجتماعی (تا پیش از اعمال فشار شدید نهادهای امنیتی در سال ۱۳۸۹) بوده است.
سعید مدنی همچون علیرضا رجایی و مسعود پدرام، ازجمله فعالان ملی مذهبی حامی جنبش سبز محسوب میشود که پس از کودتای انتخاباتی ۱۳۸۸ بارها احضار و درنهایت به شکل غیرقانونی بازداشت شده است. وی پس از انتخابات پرابهام و مسئله ریاست جمهوری دهم، و سرکوب های متعاقب آن، در مقالات متعددی به تبیین و تحلیل علمی جنبش سبز، به مثابه جنبش اجتماعی مدرن پرداخت.
در ماه های گذشته، به ویژه پس از درگذشت مهندس عزت الله سحابی و شهادت هاله سحابی و هدی صابر (که مدنی در برگزاری آیین های بزرگداشت آنان نقش ویژه ای داشت)، و نیز پس از انتشار نامه ۱۴۳ روشنفکر و فعال سیاسی به سیدمحمدخاتمی و تاکید امضاکنندگان نامه بر غیرآزاد و ناسالم بودن انتخابات مجلس نهم، وی بارها توسط نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و قضایی گوناگون، احضار، بازجویی و تهدید شد.
سعید مدنی همچنین ازجمله فعالان ملی-مذهبی است که در اسفندماه ۱۳۷۹ در جریان بازداشت گروهی نیروهای ملی مذهبی (ازجمله مهندس سحابی، دکتر حبیب الله پیمان، دکتر محمد ملکی، محمد بسته نگار، دکتر رضا رییس طوسی و جمعی دیگر) دستگیر شد. وی حدود ۶ ماه در سلولهای انفرادی بازداشتگاه سپاه پاسداران، محبوس بود و بعد از یک سال با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. قاضی حداد، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران او را نیز همچون دیگر فعالان ملی مذهبی پرونده ی یاد شده، در دادگاهی غیرعلنی محکوم کرد. مدنی از داگاه بدوی حکم ۶ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از حقوق اجتماعی ممنوعیت کار سیاسی دریافت کرد.
دور جدید بازداشت نیروهای سیاسی و روزنامه نگاران که با بازداشت سعید مدنی، احسان هوشمند (فعال ملی مهبی و محقق علوم اجتماعی در حوزه اقوام و هویت های فرهنگی)، پرستو دوکوهکی و مرضیه رسولی (روزنامه نگار) و چند کنشگر مدنی و فعال مطبوعاتی دیگر آغاز شده، در هفته های منتهی به انتخابات مجلس نهم، محدودیت ها و سرکوب های جدیدتری را متوجه جامعه مدنی ایران کرده است.
هماینک افزون بر دکتر سعید مدنی و احسان هوشمند، دکتر احمد زیدآبادی، مهندس کیوان صمیمی، دکتر علیرضا رجایی، دکتر مسعود پدرام، و مهندس امیرخسرو دلیرثانی، دیگر اعضای شورای فعالان ملی مذهبی هستند که در زندان های اوین و رجایی شهر در بازداشت بسر می برند.
محمد توسلی، محسن محققی، امیر خرم، فرید طاهری و عماد بهاور نیز ازجمله نیروهای ملی-مذهبی (عضو نهضت آزادی ایران) هستند که در زندان بسر می برند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه