سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۰ آذر ۱۰, پنجشنبه

اعدام ۱۷ نفر در روزهای گذشته در ایران

خبرگزاری‌های ایرانی از اعدام ۱۷ نفر طی چند روز گذشته، به اتهام‌های مختلف از جمله «تجاوز به عنف» و «فاچاق مواد مخدر» خبر داده‌اند.
علاوه بر این وبسایت خبری «موکریان» نیز از به دار آویخته شدن هشت نفر در کرمانشاه خبر داد.
شش نفر از این افراد که همگی به دستور مقامات قضائی اعدام شدند، متهم به قاچاق مواد مخدر بودند و اتهام دو نفر دیگر نیز «تجاوز به عنف اعلام شد».
در همین روز خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا از اعدام مرد جوانی در ساوه خبر داد که به گفته مقامات قضائی، «اقدام به تجاوز به عنف کرده بود».
حجت‌الله درودگر، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ساوه البته گفته که حکم اعدام دو نفر دیگر نیز صادر شده اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
باز هم در همین روز خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، از اعدام دو متهم به «تجاوز به عنف و آدم‌ربایی» در میدان آزادی کرمانشاه و در ملاء عام خبر داد.
این خبرگزاری نوشته بود که دو فرد به دار آویخته شده، چندی پیش اقدام به آدم‌ربایی دختران و زنان کرده بودند و یکی از آنها نیز اقدام به تجاوز به چهار زن و دختر و دیگری نیز تجاوز به یک دختر را در پرونده خود داشته است.
هفته گذشته نیز خبرهای مختلف از اعدام متهمان به تجاوز به عنف یا قاچاق مواد مخدر تیتر خبرگزاری‌های ایران شده بود. از جمله خبرگزاری مهر از اجرای حکم ۱۱ نفر در شیراز خبر داد که در ملع عام به دار آویخته شده بودند.
حکم این افراد پس از  صدور توسط دادستانی کل کشور در دادگاه‌های شهرستان‌های شیراز، اباده، داراب و نی‌ریز با دستور دادستان عمومی و انقلاب در محل زندان عادل آباد شیراز اجرا شده بود.
بر اساس این گزارش، متهمان این پرونده‌ها در فاصله سال‌های ۱۳۸۷  تا ۱۳۸۹ اقدام به نگهداری و حمل و ترانزیت انواع مواد مخدر از جمله تریاک، هروئین، کراک و مرفین به صورت عمده کرده بودند.
چند روز پیش از آن نیز، دادستان عمومی و انقلاب مازندران از اعدام سه نفر «از عوامل اصلی تهیه و توزیع مواد مخدر درساری» خبر داده بود.
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرده است در سال ۲۰۱۱ بیش از ۲۰۰ نفر در ایران اعدام شده‌اند که بیشتر این اعدام‌شدگان جرایم مرتبط با موادمخدر داشته‌اند.
سازمان عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود اعلام کرده بود که ایران پس از چین، بیش‌ترین اعدام‌های سال ۲۰۱۰ میلادی را به خود اختصاص داده است.
در گزارشی که این سازمان در ژانویه ۲۰۱۱ منتشر کرد، آمده بود که در سال میلادی جدید هر هفته در ایران به طور میانگین ۲۰ نفر اعدام شده‌اند.
مجازات اعدام در ایران رایج است. قتل، فروش مواد مخدر، تجاوز، آدم‌ربایی و سرقت مسلحانه از جمله جرم‌هایی هستند که مجازات آن‌ها بر اساس قوانین ایران اعدام است.
نهادهای حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل، خواستار توقف مجازات اعدام شده‌اند و از ایران خواسته‌اند که اجرای این قبیل حکم‌ها را متوقف کند.
علاوه بر این اعدام شهروندان زیر ۱۸ سال نیز در ایران مایه اعتراض‌های فعالان حامی حقوق بشر شده است.
این در حالی است که دو معاهده بین‌المللی «میثاق حقوق کودک» و «میثاق حقوق مدنی و سیاسی»، اجرای حکم اعدام برای افراد زیر ۱۸ سال را ممنوع کرده و ایران هر دوی این معاهدات را امضا کرده‌ است.
یکی از موارد اجرای این حکم مربوط به در آخرین روزهای تابستان و اعدام علیرضا ملا سلطانی، قاتل روح‌الله داداشی، از قوی‌ترین مردان ایران بود. آقای سلطانی پیش از آن که ۱۸ سال داشته باشد، اعدام شد.
گروهی از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل این اقدام ایران را محکوم کرده‌ و خواسته‌اند که از اعدام‌ها و مجازات‌های فراقانونی دست بردارد.
چندی پیش و در میانه مهرماه امسال، خانه حقوق بشر ایران گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد ایران از ابتدای سال ۱۳۹۰ تا کنون ۱۳۵ حکم اعدام را به اجرا درآورده است.
این گزارش البته بدون احتساب اعدام‌های اخیر تهیه شده بود و حکایت از آن داشت که سه نفر از افراد اعدام شده در هنگام ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال سن داشته‌اند.
چندی پیش دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در یک اطلاعیه مطبوعاتی که اوایل مهرماه امسال منتشر کرد، نسبت به تدوام و افزایش اعدام و بحران ناامنی در جامعه ایران هشدار داد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه