سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۰ آذر ۱۰, پنجشنبه

فرزند دکتر معتمدی: ضارب پدرم در سکوت کامل خبری به یک سال حبس محکوم شد


فرزند دکتر معتمدی: ضارب پدرم در سکوت کامل خبری به یک سال حبس محکوم شد
 جرس: پس از گذشت یک سال و نیم از سوءقصد به جان دکتر سیداحمد معتمدی، وزیر ارتباطات دولت اصلاحات و استاد دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضارب وی در سکوت کامل خبری به یک سال حبس و پرداخت ۶۶ درصد دیه کامل محکوم شد.  

پرونده ترور دکتر معتمدی که سیزدهم اردیبهشت ۱۳۸۹ توسط فردی در ساختمان اساتیدِ دانشگاه صنعتی امیرکبیر با قمه مجروح شد، در نهایت پس از گذشت یک سال و نیم و به دنبال پی‌گیری‌های مداوم خانواده‌ی او با صدور حکم از سوی دادگاه عمومی دادسرای شهید قدوسی بسته شد.

سوء‌قصد به جان این استاد دانشگاه، که با فاصله‌ی اندکی از ترور دکتر علی‌محمدی استاد فیزیک دانشگاه تهران صورت گرفت، گمانه‌زنی‌های بسیاری را درباره‌ی زنجیروار بودن حمله به اساتید دانشگاه شکل داد و این گمانه‌زنی‌ها با ترور دکتر غلامرضا سرابی و دکتر عبدالرضا سودبخش با فاصله‌ی زمانی کوتاهی در میان مردم بیش از پیش قوت یافت.

ضارب دکتر معتمدی اما، که از بازنشستگان نیروهای مسلح است اعلام کرده که حمله به این استاد دانشگاه تنها به دلیل مطالباتی بوده که وی از مخابرات داشته و چون کسی حاضر به پاسخگویی و وصول مطالبات‌ وی نبوده، خود شخصا از این طریق اقدام کرده است.

سید محمدرضا معتمدی، فرزند وزیر ارتباطات دولت محمدخاتمی در گفت‌وگو با جرس از جزئیات پرونده‌ی پدرش و صدور حکم ضارب می‌گوید.

آقای معتمدی، دادگاه نهایتا پس از یک سال و نیم، رسیدگی به پرونده‌ی سوء‌قصد به جان پدر شما را به اتمام رساند. با وجود این که ضارب همان روزِ ارتکاب جرم بازداشت شد، چرا بررسی این پرونده تا این حد طول کشید؟

در روند پیگیری پرونده، از سوی وزارت اطلاعات، قوه قضائیه و مخصوصا پزشکی قانونی کارشکنی‌های بسیاری صورت گرفت که در نتیجه‌ی آن روند پیگیری پرونده ترور یک وزیر آن هم در محیط دانشگاه، بیش از یک سال و نیم به درازا کشیده شد. از جمله این کارشکنی‌ها می‌توان به مفقود شدن پرونده‌ی پدرم در پزشکی قانونی و پاسخ‌گو نبودن مسئولان آن سازمان در مراجعات متعدد ما، که منجر به معاینه مجدد پدر بعد از سپری شدن مدت زیادی از ترور بود اشاره کنم. بنابراین و در سایه‌ی این بی‌اهمیتی‌ها، همانطور که انتظار داشتیم، این پرونده در سکوت محض خبری و بدون کوچک‌ترین پیگیری از سوی مقامات و رسانه‌های داخلی با صدور مضحک‌ترین حکم ممکن از سوی دادگاه به سرانجام رسید. حقیقتا از مسئولان وزارت علوم، به خصوص مسئولان دانشگاه امیرکبیر انتظار می‌رفت که حداقل از نظر جنبه عمومی این جرم پی‌گیر پرونده باشند، چرا که متاسفانه این جرم در محیط دانشگاه اتفاق افتاده و با این حال هیچ یک سعی در روشن شدن پرونده نداشتند. البته جا دارد از اساتید محترم پلی تکنیک، که تا به امروز با حساسیت پی‌گیر قضیه بودند تشکر کرد.

چه حکمی برای ضارب دکتر معتمدی صادر شد؟

یک سال حبس آن هم با احتساب زمان بازداشت و ۶۶ درصد دیه کامل. همان‌طور که عرض کردم حکم صادر شده به شدت مضحک و مسخره است. فقط یک‌ سال حبس. یعنی با احتساب ۱۹ ماه بازداشت متهم، ما ۷ ماه به این مجرم بدهکار هم شدیم. من فکر می‌کنم در کشوری که ادعای عدالت دستگاه قضایی‌اش گوش فلک را پر کرده، حکم مجرم ترور یک وزیر و یک استاد دانشگاه با مرتبه علمی بالا، در حکم قلقلک دادن متهم هم نباید باشد. با این وجود و این حکم ناعادلانه، از این پس هر کسی به خودش اجازه و جرات می‌دهد که هر مشکلی با هر یک از دستگاه‌های اجرایی و حکومتی داشت، شخصا اقدام به ترور بالاترین مقام آن ارگان کند.

زمان برگزاری دادگاه کی و شعبه‌ دادرسی کجا بود؟

دادگاه دوم آبان ماه سال جاری برگزار شد و حکم هم اول آذر ماه ابلاغ شد. پرونده در شعبه 1039 دادگاه عمومی دادسرای شهید قدوسی بررسی شد. موارد اتهامی هم حمله با سلاح سرد و وارد آوردن صدمه به ناحیه راست شکم و دست پدرم عنوان شد.

برای بررسی پرونده چند جلسه دادگاه برگزار شد؟ شما موفق به دیدن متهم شدید؟

یک جلسه که کمتر از نیم ساعت به طول انجامید. روند برگزاری دادگاه به نحوی بود که انگار دو نفر با هم دعوای ساده‌ای کرده باشند. ما متهم را که درجه‌دار بازنشسته یکی از نیروهای مسلح است، تا پیش از برگزاری دادگاه ندیده بودیم. در دادگاه هم بعد از یک ساعت و نیم معطلی که متهم را آوردند، در حضور آقای دکتر و وکیل ایشان با خونسردی تمام و همان اعتماد به نفسی که موقع بازداشت داشت به دفاع از خود و عملش پرداخت. متاسفم که باید بگویم همان‌طور که متهم در بدو بازداشت گفته بود، باز هم تکرار کرده که "به فرموده حضرت علی (ع) هر کس دادش به جایی نرسید شخصا اقدام کند"، و او هم به گمان خودش در پی مطالبات نا به حقی که از مخابرات کرج داشته دست به این اقدام زده و جالب این که این کار را با ارزش می‌داند.

پیش‌تر شما گفته بودید وزارت اطلاعات معتقد است ضارب مشکل شخصی با پدرتان داشته، آیا باز هم این مسئله عنوان شد؟

نه، اظهار نظر تازه‌ای نکردند، ولی خود متهم اقرار کرده که مطالباتی از مخابرات داشته و این مسئله به هیچ‌وجه شخصی نبوده و شخصی بودن مشکل او با پدرم بارها توسط ما هم تکذیب شده.

وضعیت جسمی دکتر معتمدی در حال حاضر چطور است؟


شکر خدا روند بهبودی ایشان بسیار خوب بوده، البته یک سری عوارض مربوط به پیوند رگ و جراحی‌های سختی که روی پدر صورت گرفته متاسفانه همچنان پابرجا است و همچنان تحت نظر پزشک هستند. اما روند بهبودی کلی، رضایت بخش است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه