– اکتبر 13, 2014POSTED IN: اعدام, اعدام به اتهام مواد مخدر, اعدام در ملاءعام, اعدام مادران, اعدام نوجوانان, اعدامها گروهی, بیانیه, قصاص, ویژه, گزارشها
اجلاس مقدماتی بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر ایران در ژنو- عکس از سازمان عدالت برای ایران
روز چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ ، سازمان حقوق بشر ایران بیانیهای به نمایندگی از ائتلاف بین المللی علیه مجازات مرگ در اجلاس مقدماتی بررسی ادواری وضعیت حقوق بشرکه توسط سازمان یو پی آر اینفو در ژنو برگزار شد ارائه نمود. سازمان حقوق بشر ایران یکی از شش سازمان غیر دولتی منتخب برای ارائه در اجلاس مقدماتی بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر بود. دیگر سازمانهای غیر دولتی منتخب عبارت بودند از: فدراسیون بین المللی جوامع حقوق بشر ، سازمان عدالت برای ایران، مرکز بین المللی جامعه جهانی بهایی، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران و مرکز اسناد حقوق بشر ایران . در این اجلاس مقدماتی، نمایندگانی از چندین کشور و سازمانهای غیر دولتی حضور داشتند.
حقوق بشر ایران، ۲۰ مهر ۱۳۹۳: این اجلاس حدود ۳ هفته پیش از دومین بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر (UPR) ایران که قرار است در ۹ آبان انجام شود برگزار گردید .
بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر(UPR) ، یک سازوکار مهم سازمان ملل است که در چارچوب آن، تمامی ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل موظفند هر چهار سال یک بار گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر خود به جامعه جهانی ارائه کنند و در یک جلسه، که در مقر شورای حقوق بشر سازمان ملل برگزار میشود، تمامی کشورهای دیگر، در زمینههای مختلف، توصیههایی به کشور تحت بررسی ارائه میدهند. آن کشور، در نهایت، اعلام خواهد کرد کدام توصیه ها را می پذیرد و کدام را رد می کند. پذیرش توصیه ها به این معناست که آن کشور، موظف است در چهارسال آینده، آنها را اجرایی کند. این اولین ساز و کار بین المللی حقوق بشر برای رسیدگی به همه موارد حقوق بشری کشورها است.
از چپ به راست: دکتر عبدالکریم لاهیجی ، فدراسیون بین المللی جوامع حقوق بشر، محمود امیری مقدم ، سازمان حقوق بشر ایران و ائتلاف بین المللی علیه مجازات مرگ و امید معماریان ، کمپین بین المللی حقوق بشر – عکس از: سازمان عدالت برای ایران
در آخرین بررسی ادواری شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۱۰، ایران ۲۹ توصیه در خصوص مجازات مرگ از ۲۳ کشور مختلف دریافت کرد که تنها سه مورد از آنها را پذیرفت. علاوه بر این، این توصیهها در مورد مجازات مرگ ۲۳ درصد از کل توصیهها به ایران را شامل می شد.
در این بیانیه سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران محمود امیری مقدم ضمن ترسیم روند اعدامها در ایران تاکید نمود که با توجه به ایجاد کمپینهای حذف حکم اعدام و افزایش گفتمان در باره مجازات اعدام در درون جامعه ایران، توصیهها در این دوره ممکن است تاثیر بیشتری داشته باشد. این بیانیه شامل توصیه هایی در خصوص تمامی جنبههای مجازات مرگ، به ویژه چندین توصیه مشخص در مورد اعدام در ملاء عام، حکم اعدام برای اتهامات مربوط به مواد مخدر و مجازات مرگ برای بزهکاران نوجوان می شود.
متن کامل انگلیسی این بیانیه در اینجا قابل دریافت می باشد. متن فارسی بیانیه نیز بزودی منتشر خواهد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه