در گزارش سالانه کمیته حفاظت از روزنامهنگاران
جـــرس: بنا به آخرین گزارش «کمیته حفاظت از روزنامهنگاران»، ایران با ۴۳ روزنامه نگار زندانی در صدر جدول کشورهایی است که بیشترین روزنامه نگار زندانی را دارند.
به گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران، شمار روزنامه نگاران زندانی در سراسر جهان در ۱۲ ماه گذشته، ۲۰ درصد از بالاترین آمار ثبت شده در دهه ۹۰ میلادی بیشتر شده و شمار روزنامهنگاران زندانی در جهان در سال ۲۰۱۱ به بالاترین تعداد در ۱۵ سال اخیر رسیده است.
بر اساس این گزارش، تا اول دسامبر ۲۰۱۱ (۱۰ آذر ۹۰) شمار رسمی روزنامه نگاران و فعالان مطبوعاتی زندانی در سراسر جهان ۱۷۹نفر بوده است، که این تعداد نسبت به سال گذشته ۳۴ نفر بیشتر شده است.
بر اساس گزارش این کمیته، ایران با ۴۲ روزنامهنگار زندانی برای دومین سال متوالی در صدر این فهرست قرار دارد و بعد از آن کشورهای اریتره (۲۸ نفر)، چین (۲۷ نفر)، برمه (۱۲ نفر) و ویتنام با ۹ روزنامه نگار زندانی در ردههای بعدی قرار گرفتهاند.
در گزارش سال گذشته کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، ایران و چین با ۳۴ روزنامه نگار زندانی به طور مشترک در صدر فهرست قرار داشتند.
این گزارش خاطرنشان می کند که حدود نیمی از روزنامهنگاران زندانی، خبرنگاران رسانههای اینترنتی هستند و ۴۵ درصد از زندانیان به صورت آزاد با رسانهها همکاری میکنند.
بر اساس این گزارش ۴۵ درصد خبرنگاران زندانی جهان، در کشورهای خارومیانه محبوس هستند.
ایران، بزرگترین زندان روزنامه نگاران
همانند سازمان گزارشگران بدون مرز، کمیته حفاظت از روزنامهنگاران نیز، بر اساس آمار و ارقام موجود، ایران را بزرگترین زندان برای روزنامه نگاران اعلام کرده و آورده است: سرکوب معترضان بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ را زمینهساز بازداشت و زندانیکردن گسترده رزونامهنگاران در ایران عنوان کرده است.
تارنمای بی بی سی در ذکر بخش مربوط به گزارش ایران در گزارش سالانه کمیته حفاظت از روزنامهنگاران آورده است: جمهوری اسلامی "با آزاد کردن بعضی به قید وثیقه، افراد جدیدی را بازداشت میکند... غالبا وثیقههای چند میلیونی برای آزادی روزنامه نگاران درخواست میشود و فشار زیادی برای ساکت نگه داشتن آنها یا افشاگری درباره همکارانشان به آنها وارد میشود."
بر اساس این گزارش، بیش از نیمی از روزنامهنگاران زندانی در ایران به مواردی همچون تلاش برای براندازی و اقدام علیه امنیت ملی متهم شدهاند.
بر اساس این گزارش، دست کم ۶۵ روزنامهنگار ایرانی از سال ۲۰۰۹ تا کنون از ایران مهاجرت کردهاند.
کمیته حمایت از روزنامهنگاران پیش از این طی نامهای از احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران خواسته بود که به وضع "منزجرکننده" روزنامهنگاران زندانی در ایران توجه کند.
این کمیته به ویژه به احمد زیدآبادی، روزنامهنگار اصلاحطلب، اشاره کرده بود که در ماه مه سال ۲۰۱۱ برنده جایزه آزادی مطبوعات سازمان یونسکو شد، ولی به دلیل زندانی بودن نتوانست در جلسه دریافت جایزه خود حاضر شود.
این کمیته میگوید که حکومت ایران وکلای شماری از روزنامهنگاران را نیز تحت پیگرد قانونی قرار داده و از نسرین ستوده، وکیل برجسته حقوق بشر نام برده بود که به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.
یکی دیگر از روزنامهنگاران زندانی مورد اشاره کمیته حفاظت از رزنامهنگاران، محمد داوری، سردبیر سایت اینترنتی سحام نیوز، پایگاه اطلاع رسانی حزب اعتماد ملی است که پیش از این برنده جایزه بینالمللی آزادی بیان از سوی همین کمیته شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه