سئوال جواب درباره قوانین ایران

سئوال جواب درباره قوانین ایران

۱۳۹۱ اردیبهشت ۱۳, چهارشنبه

آخرین اسامی و وضعیت فعالان کارگری زندانی



پس از آزادی ابراهیم مددی و منصور اسالو، در سالی که گذشت، هم‌اکنون حدود 7 فعال کارگری شناخته‌شده در زندان به سر می‌برند. ابراهیم مددی که از سوی دادگاه به 3 سال حبس تعزیری محکوم شده بود، در هفته‌های گذشته از زندان آزاد شد. منصور اسالو، مشهورترین فعال سندیکای ایرانی و رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد نیز که از سوی دادگاه به 5 سال حبس تعزیری محکوم شده بود، در سال 90 با پایان یافتن دوران محکومیتش از زندان آزاد شد.
منصور اسالو و ابراهیم مددی از جمله قدیمی‌ترین و شناخته‌شده‌ترین فعالان سندیکایی در سال‌های گذشته بوده‌اند.
در زیر اسامی و آخرین وضعیت 7 فعال کارگری زندانی را بررسی می‌کنیم. بدیهی است، این اسامی، ممکن است در برگیرنده تمامی فعالان کارگری زندانی نباشد.
1. اسعد(بهنام) ابراهیم زاده: وی که از اعضا و همکاران" جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان" نیز بوده است در خردادماه سال 89، بازداشت و تاکنون بدون داشتن حق مرخصی در زندان به سر می‌برد. ابراهیم‌زاده پس از ماه‌ها بلاتکلیفی در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی مورد محاکمه قرار گرفت که از سوی این دادگاه به تحمل 20 سال حبس در تبعید محکوم شد. این حکم با اعتراض وی و وکلایش به دیوان عالی کشور ارجاع شد و از سوی قضات دیوان، رد شده و مجددا به شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه ارسال شد. قاضی مقیسه وی را به اتهام " اجتماع و تبانی علیه نظام و فعالیت تبلیغی" به 5 سال حبس تعزیری محکوم کرد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر مورد تأیید قرار گرفت.
ابراهیم‌زاده هم‌اکنون حدود 2 سال از حکم خود را سپری کرده و در حال حاضر در بند 350 زندان اوین به سر می‌برد.
2. علیرضا اخوان: فعال کارگری و عضو کانون مدافعان حقوق کارگر است. اخوان، در خرداد 89 دستگیر و به مدت یک ماه در بازداشت به سر برد، وی سپس با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. او از سوی دادگاه انقلاب ابتدا به تحمل 3 سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به یک سال و نیم حبس تعزیری و یکسال و نیم حبس تعلیقی کاهش یافت.
علیرضا اخوان در 14 دی‌ماه 90، در منزلش در تهران از سوی مأموران دادستانی بازداشت و جهت اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد. وی هم‌اکنون در بند 350 به سر می‌برد.
3.ذبیح‌الله باقری: فعال کارگری فولاد مبارکه اصفهان، که در تاریخ 5 اردیبهشت‌ماه 91 در حال خروج از کارخانه ابتدا توسط حراست، احضار و سپس توسط سه مأمور لباس شخصی بازداشت شد. از محل نگه‌داری وی، اطلاعی در دست نیست.
4.محمد جراحی: کارگر اخراجی عسلویه و عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری در تاریخ 17 خردادماه 90 بازداشت شد. وی از سوی دادگاه انقلاب به تحمل 5 سال حبس تعزیری محکوم شد. محمد جراحی که با قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود، در تاریخ 25 دی‌ماه در پی احضار به وزارت اطلاعات بازداشت و هم‌اکنون در زندان تبریز به سر می‌برد. وی پیش از این نیز چندین‌بار بازداشت شده و در سال 87 از سوی دادگاه به تحمل 4 ماه حبس تعزیری محکوم شده بود، در پی این محکومیت، این فعال کارگری از محل کار خود در عسلویه اخراج شد.
5.شاهرخ زمانی:عضو شورای نمایندگان کمیته پی‏گیری ایجاد تشکل‏های کارگری و عضو سندیکای نقاشان، در تاریخ 17 خردادماه 90 بازداشت شد و به مدت 10 روز در زندان به سر برد، وی سپس با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.
شاهرخ زمانی سپس از سوی دادگاه انقلاب تبریز به اتهامات" تشکیل گروه غیرقانونی مخالف نظام”، “مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “مشارکت در اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت” و نیز “توهین به رهبری" مجموعا به 11 سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجددینظر مورد تأیید قرار گرفت.
تنها چند روز پس از تأیید این حکم، در 25 د‌ی‌ماه وی در منزلش بازداشت و روانه زندان شد. شاهرخ زمانی هم‌اکنون در بند قرنطینه زندان تبریز به سر می‌برد و کلیه تماس‌های تلفنی وی با خارج از زندان قطع شده است.
6.رضا شهابی:عضو سنديكاي كارگران شركت واحد – خزانه‌دار، در 22 خردادماه 89 بازداشت شد. وی به مدت یکسال و نیم در بند 209 زندان اوین به سر برد و سه بار در اعتراض به بلاتکلیفی‌اش دست به اعتصاب غذا زد. نتیجه‌ی این اعتصاب غذا، ناراحتی‌های جسمانی متعدد برای وی بود.
سرانجام در اسفندماه 90 و پس از حدود 2 سال بلاتکلیفی؛ شعبه 15 دادگاه انقلاب رضا شهابی را به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام و "تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی"۵ به 6 سال حبس تعزیری و 5 سال ممنوعیت از فعالیت سندیکایی و پرداخت هفت میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد. رضا شهابی که هم‌اکنون در بند 350 زندان اوین نگه‌داری می‌شود، علی‌رغم شرایط نامناسب جسمانی از حق مرخصی برخوردار نشده است.
7.علي نجاتي: عضو هیات مدیره سندیكای كارگران هفت تپه، روز شنبه بیست و یکم آبان‌ماه، پس از مراجعه به دادگاه توسط ماموران امنیتی، دستگیر شد.
وي پس از مراجعه به دادگاه جهت ارائه‌ی مدارک پزشكی دال بر عدم امكان تحمل حبس یك ساله، دستگیر و روانه‌ی زندان دزفول شد.
معلمان در بند:
1. مهدی فرحی شاندیز: معلم حق التدریسی و از فعالین کارگری، اواسط دی‌ماه سال 90 جهت تحمل سه سال حبس تعزیری به زندان اوین منتقل شد. فرحی شاندیز آخرین‌بار هنگامی که به شعبه ۸ دادگاه انقلاب برای باز پس گرفتن وسائل شخصی خود،که سال 89 در جریان دستگیری‌اش به مناسبت گرامی‌داشت روز جهانی کارگر ضبط شده بود، مراجعه کرد با برخوردهای نامناسب رئیس دادگاه مواجه شده و سپس به اتهام " اخلال در نظم" بازداشت شد.
2. رسول بداغی: عضو کانون صنفی معلمان ایران،در تاریخ 11 شهریورماه 88 بازداشت شد.یکسال پس از آن یعنی در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۳۸۹ گزارش شد که شعبه‌ی پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، رسول بداغی، عضو هیات مدیره‌ی کانون صنفی معلمان ایران را به ۶ سال زندان و ۵ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم کرده است.
هم‌چنین در تاریخ ۱۵ شهریور رسول بداغی در زندان رجایی شهر از سوی مامورین زندان تحت فشار قرار گرفت و بارها تهدید به شکنجه فیزیکی شد.
3.عبدالرضا قنبری: آموزگار ادبیات فارسی یکی از مدارس پاکدشت، استاد دانشگاه و از بازداشت شدگان تظاهرات جنبش سبز در تاسوعا و عاشورای ۱۳۸۸ است که به اتهام محاربه از سوی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به به اعدام محکوم شد.
قنبری از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام محاربه از طریق ارتباط با گروه‌های معاند که از مصادیق این موضوع داشتن ایمیل‌های مشکوک و ارتباط با یکی از رسانه‌های تلویزیونی خارج از کشور عنوان شده به اعدام محکوم شد. حکم اعدام او در دادگاه تجدید نظر شعبه ۳۶ به ریاست قاضی زرگر تایید شد و به دایره اجرای احکام ارسال شد.
در اسفند ۱۳۹۰، با درخواست عفو حکم اعدام عبدالرضا قنبری مخالفت شد.
4. محمد داوری: روزنامه نگار، عضو حزب اعتماد ملی، سردبیر سایت سحام نیوز (سایت رسمی حزب اعتماد ملی)بود که رد شهریورماه 88 بازداشت شد. داوری ابتدا از سوی دادگاه به تحمل ۵ سال حبس محکوم شد اما پس از یک سال زندان به دلیل شرکت در در تجمع‌های اعتراضی معلمان در اسفند سال ۱۳۸۵، به یک سال حبس دیگر هم محکوم شد و میزان حبس او به ۶ سال افزایش یافت.
محمد داوری هم‌اکنون در زندان رجایی‌شهر کرج به سر می‌برد و تاکنون از حق مرخصی محروم بوده است.
5.عبدلله مومنی: سخنگوی سازمان دانش‌آموختگان ، در تاریخ 30 خردادماه 88 بازداشت شد. وی سپس از سوی دادگاه به تحمل 7 سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به 4 سال و 11 ماه حبس کاهش یافت. عبدلله مومنی، با وجود گذشت حدود 3 سال از مدت زمان حبسش، تنها یکبار به مرخصی آمده است.
6. علی پورسلیمان: مدیر وبلاگ سخن معلم و عضو شورای مرکزی سازمان معلمان ایران،روز یازدهم خردادماه 90 بازداشت و به بند 2- الف سپاه منتقل شد. وی سپس در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، مورد محاکمه قرار گرفت و به تحمل یکسال زندان محکوم شد. پورسلیمان هم‌اکنون در بند 350 زندان اوین به سر می‌برد و علی‌رغم داشتن شرایط آزادی مشروط، با آزادی وی مخالفت شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تعداد نظرات زیاد شده و سوال ثبت نمیشه چنانچه شد جواب میدم / در هر قسمتی نظر یا سوال کنید جواب داده میشه